Actualitate

Wizz Air operează patru noi destinaţii de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Compania aeriană Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor pe baza din Cluj-Napoca prin alocarea celei de-a patra aeronave care va opera de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu.

Vicepreşedintele executiv al Wizz Air, John Stephenson, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul anului în curs de pe aeroportul clujean vor fi operate trei noi destinaţii spre Koln, Geneva, Nurnberg şi Malmo.

„Suntem foarte fericiţi să anunţăm astăzi alocarea celei de-a patra aeronave Airbus A320 bazei din Cluj-Napoca. Suntem angajaţi în crearea de noi locuri de muncă şi în stimularea turismului din regiunea Cluj-Napoca. Cu aceste noi servicii oferim acum un total de 20 de rute internaţionale. Sperăm că noile rute vor fi bine primite de către clienţii noştri şi vor avea beneficii în turism şi aviaţie, întrucât aducem mai multe tarife accesibile în România”, a menţionat John Stephenson.


La rândul său, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, că prezenţa celei de-a patra aeronave „oferă noi opţiuni internaţionale de călătorie pentru pasagerii noştri, mai mulţi călători şi mari avantaje economice pentru mediul de afaceri din zona noastră”.

Cursele spre Nurnberg vor fi operate din 1 octombrie, cea spre Koln din 20 decembrie, iar cele spre Geneva şi Malmo, din 21 decembrie.


Înființată în anul 2004, compania aeriană low-cost Wizz Air s-a dezvoltat continuu, ajungând în 2013 să transporte 13,5 milioane de călători, din care 3,2 milioane de pasageri în și din România. Transportatorul dispune de 17 baze de operare, cea de-a optsprezecea urmând să fie stabilită din această toamnă la Craiova. Începând din anul 2007, operează zboruri și de la Cluj, unde și-a deschis o bază operațională în mai 2008. Anul trecut, Wizz Air a transportat în și din Cluj peste 700 de mii de călători, pe 16 rute aeriene. În prezent, Wizz Air operează din Cluj-Napoca 20 de destinaţii din 10 ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter