Actualitate

Horea Uioreanu, audiat astăzi în dosarul fostului subofiţer SRI care i-ar fi dat informaţii – surse

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este audiat, vineri, de procurorii militari ai DNA Bucureşti, în dosarul în care un fost subofiţer al SRI Cluj este acuzat că i-ar fi furnizat informaţii privind acţiuni de supraveghere operativă, afirmă surse judiciare.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este audiat, vineri, de procurorii militari ai DNA Bucureşti Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este audiat, vineri, de procurorii militari ai DNA Bucureşti

Surse citate au declarat corespondentului Mediafax că Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost dus, joi, din arestul Poliţiei Judeţene Cluj la sediul central al DNA, unde este audiat, vineri, de procurorii militari ai Direcţiei.

Potrivit aceloraşi surse, Uioreanu este audiat în legătură cu dosarul în care Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) Cluj, este urmărită penal şi cercetată sub control judiciar pentru că l-a informat pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj privind acţiuni de supraveghere operativă care îl vizau pe el sau alte persoane.


În ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii militari au reţinut că inculpata Anca-Elena Albu a folosit şi a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă care îl vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu.

Scopul urmărit de către Albu prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, cu mijlocirea directă a lui Horea Uioreanu.


Aceste acţiuni au fost săvârşite cu intenţie, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale, Silvia Bălaj, sau al subprefectului judeţului Cluj Mihnea-Remus Iuoraş, la instigarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Faţă de inculpata Anca-Elena Albu procurorii militari au dispus măsura procesuală preventivă a controlului judiciar pe întreaga perioadă a urmăririi penale.


Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter