Actualitate

După seria de bătăi din cluburile din Cluj, mascaţii au „descins” în barurile şi sălile de jocuri de noroc din oraş

Desfăşurare de forţe joi seara a poliţiştilor şi mascaţilor la barurile, cluburile şi sălile de jocuri de noroc din Cluj-Napoca. Zeci de poliţişti au luat la „puricat” aceste localuri într-o încercare de a stopa actele de violenţă. În ultimul timp, pe fondul consumului de alcool au avut loc mai multe scandaluri în care diverşi interlopi şi-au făcut dreptate singuri cu săbii, crose de golf, cuţite sau pumni.

Controalele au avut loc pe raza tuturor secţiile de poliţie din municipiului Cluj-Napoca fiind vizate barurile, cluburile, sălile de jocuri de noroc.

„Poliţiştii au avut în vedere servirea cu băuturi alcoolice a minorilor, a persoanelor aflate deja în stare de ebrietate precum şi funcţionarea entităţilor în cadrul legal şi respectarea programului legal de funcţionare. Scopul controalelor efectuate a fost prevenirea actelor de violenţă iscate pe fondul consumului de băuturi alcoolice în zonele în care s-a înregistrat o frecvenţă mai ridicată a acestora”, a declarat Simona Vîrci, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


Poliţiştii clujeni recunosc că în ultima vreme pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost multe acte de violenţă, drept pentru care aceste controale au început încă de la începutul săptămânii.

Seria bătăilor a fost deschisă de clubul Alegria

În iulie 2013 în clubul Alegria izbucnea o bătaie între două clanuri rivale din lumea interlopă. Bătaia a fost provocată de o grupare de interlopi care era condusă de Ionuţ Tripon, implicat şi în trecut în diverse infracţiuni cu violenţă. După ce şi-au reglat conturile în faţa clubului Alegria, Ionuţ Tripon şi amicii lui au mers la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru a vedea în ce stare se află victima, Alexandru Moldovan. La UPU Cluj, interlopii s-au întâlnit cu un apropiat de-al victimei, un fost boxer de performanţă, Alin Vlad. A urmat un alt conflict care a avut loc, de data aceasta în curtea interioară a Institutului, unde Alin Vlad a încasat o bătaie soră cu moartea, fiind lovit cu bâte de baseball, crose de golf, pumni şi picioare, chiar sub ochii bolnavilor care priveau incidentul de la ferestrele saloanelor.


Bătăi în discotecă

Tot în iulie 2013, un comando de la Scutul Negru a intervenit la o discotecă din satul Aghireş şi a bătut tot ce au prins în cale, inclusiv pe un agent de poliţie, care nu a avut curaj să depună plângere pentru agresiune.  "Au intrat în club vreo 20 de băieţi, dotaţi cu bastoane şi mănuşi. Au intrat pe două rânduri şi au luat la bătaie pe cine au prins. Au venit pregătiţi de război şi nu au mai întrebat cine eşti, direct ne-au luat la pumni. Au dat în cine a apucat. Nu a contat, au dat în toată lumea. Au lovit în toţi băieţii prezenţi. În uşă erau trei luptători şi nu au lăsat pe nimeni să plece. După ce ne-au bătut, ne-au pus pe burtă, apoi ne-au zis că fac cu noi instrucţie ca la şcoală. Apoi ne-au pus în fund şi ne-au întrebat ce căutăm în discotecă. A durat vreo 30 de minute. S-a urcat peste mine şi cu bastonul telescopic a dat în mine până l-a durut mâna. M-a lovit până mi-a crăpat pielea pe spate", spune unul dintre tineri bătuţi.

Antrenor de înot bătut în faţa copiilor

Bătăile au culminat în data de 23 iulie 2013, când la Piscina Olimpică din Cluj Napoca a fost bătut Andrei Pop, antrenor de înot. Acesta a fost "căsăpit" în faţa copiiilor pe care îi antrena. Singura vină a lui Andrei Pop este că a fost martor la bătaia pe care un tânăr a încasat-o de la grupa de intervenţie de la Scutul Negru. Antrenorul Andrei Pop a necesitat 70 de zile de îngrijiri medico-legale, după ce a suferit mai multe fracturi de maxilar.


Episodul Scutul Negru

Interlopul Răzvan Benche şi  nouă angajaţi de la Scutul Negru au fost arestaţi anul trecut acuzaţi că au bătut cu bestialitate mai mulţi tineri care se aflau în Janis Stuff din centrul Clujului. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum la data de 21 iulie 2013, în jurul orei 08.20-08.30 echipaţi cu ţinută specifică de intervenţie cu inscripţia “Scutul Negru”, cei zece au agresat trei persoane de sex masculin în incinta clubului Janis Stuff.

„Se poate observa cum aceştia lovesc cu pumnii, picioarele şi bastoane telescopice pe numiţii F A şi C V aflaţi în incinta localului. Astfel F a fost lovit de numitul inculpatul L peste picioare, în timp ce C V a fost lovit de inculpaţii L, P C V, B, C, B şi B. La un moment dat se poate observa cum martorul B T este efectiv târât în stare de inconştienţă de inculpatul B şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge”, se arăta în motivarea judecătorilor.


Anul 2014 a debutat cu bătăi în Romantic şi Nox

În ianuarie 2014 doi agenți de la Scutul Negru au fost tăiați cu sabia în clubul de manele Romantic. Tânărul care i-a tăiat cu sabia pe cei doi agenți Scutul Negru, în clubul Romantic, a mai avut probleme cu legea. Flaviu Breaz, în vârstă de 29 de ani, a mai devastat în 20 ianuarie un magazin din comuna Florești, pentru că nu i-a plăcut cum miroase în interior.

„Din cercetările efectuate a rezultat că între cei doi bărbaţi şi un tânăr de 29 ani ar fi avut loc un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, iar acesta   i-a agresat, provocându-le leziuni la nivelul capului şi membrelor. Agresorul a părăsit localul şi este suspectat de poliţişti de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, spuneau reprezentanţii IPJ Cuj la acea dată.


O bătăie ca în vestul sălbatic a izbucnit şi pe strada Bucureşti. Doi fraţi au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile, după ce au provocat un imens scandal folosind un cuţit şi o sabie pentru a-şi ataca adversarii. Scandalul a avut loc în faţa clubului Nox. Potrivit unor surse judiciare, la un moment dat între doi tineri a izbucnit o ceartă care, mai apoi, a degenerat într-o bătaie generală. "Cel care a pornit scandalul se numeşte Dan Argheluş. A plecat din club şi a mers acasă de unde a revenit înarmat cu o sabie şi un cuţit, cu care a început să îi atace pe cei prezenţi", preciza un poliţist.

După scandalul cu săbii şi cuţite din faţa clubului Nox de pe strada Bucureşti, un alt scandal a avut loc câteva săptămâni mai târziu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orelor 03.00, în bar au intrat trei persoane, iar una dintre acestea a scos o crosă de golf cu care l-a lovit pe un client al localului, între aceştia intervenind alte persoane din bar care i-au despărţit. Poliţiştii au identificat cele trei persoane, stabilind că aceştia au venit la solicitarea unui angajat al barului, cu intenţia de a dicuta cu trei clienţi, în vederea aplanării unei stări conflictuale, dar  P.R., de 32 ani, a luat crosa de golf şi l-a lovit în zona capului pe C.G.A. de 30 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter