Actualitate

FOTO - Inaugurarea de ochii lumii a Gazoconductului Iași-Ungheni are un precedent la Cluj: „șantierul electoral” Bechtel

PSD-știi s-au dovedit mereu “mari pănglicari”, mai ales în ceea ce privește inaugurările de fațadă: Adrian Năstase a devansat inaugurarea șantierului Bechtel pentru a-l ajuta pe Ioan Rus în campania electorală.

Inaugurarea de fațadă a șantierului gazoconductului Iași-Ungheni nu este un gest nou la liderii PSD: în 2004, Adrian Năstase și Ioan Rus au tăiat panglica șantierului Autostrăzii Brașov-Borș, cu trei săptămâni înaintea datei stabilite, în plină campanie electorală pentru Primăria Cluj-Napoca.

Muncitorii au plecat cu țeava și utilajele

Dezertarea recentă a muncitorilor de pe șantierul gazoductului Iași-Ungheni, care au plecat a doua zi după tăierea panglicii luând cu ei țevile și utilajele, nu a trecut neobservată.


„Întâmplarea” nu este deloc întâmplătoare, însă, și are un precedent chiar la Cluj. În 2004, Adrian Năstase - premier la acea vreme – a devansat inaugurarea șantierului Bechtel pentru a-l ajuta pe Ioan Rus în campania electorală pentru Primăria Cluj.

Prevăzută inițial pentru luna iulie, tăierea panglicii la Săvădisla a fost organizată în luna iunie, exact în perioada în care Ioan Rus (proaspăt demisionat din funcția de ministru de Interne în cabinetul Năstase) se lupta cu Emil Boc și Gheorghe Funar pentru Primăria
clujeană.


Nu tot ce zboară se mănâncă

PSD-iștii s-au dat peste cap să inaugureze șantierul mai repede, pentru a-i îmbunătăți lui Ioan Rus imaginea, chiar cu riscul unor greșeli de imagine. Astfel, Adrian Năstase a sosit la „locul panglicii” cu elicopterul, însoțit de Ioan Rus și de o ceată de miniștri.

Una caldă, alta rece!

Ambasadorul SUA la București Michael Guest a ţinut partea guvernului Năstase confruntat cu criticile Comisiei Europene, nemulţumită că executivul de la Bucureşti a acordat fără licitaţie contractul în valoare de peste 2 miliarde de euro firmei americane Bechtel.


Dar, devansarea inaugurării de la Cluj nu a fost pe placul ambasadorului Guest, care a â refuzat să ia parte la mascaradă. „Am fost surprinşi să aflăm că lansarea proiectului are loc cu trei săptămâni mai devreme din motive politice şi, în aceste circumstanţe, ambasadorul consideră că nu poate lua parte la această inaugurare”, au declarat oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter