Actualitate

Un clujean, şef de promoţie al Şcolii de Poliţie

A opta promoţie de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a părăsit băncile şcolii vineri, 28 iunie. Cursul festiv, urmat de festivitatea de absolvire şi de repartiţie, au marcat debutul în carieră a 144 de noi agenţi de poliţie pregătiţi la Cluj-Napoca.

Anul acesta, şeful  promoţiei este clujeanul Răzvan Petrişor Paşca, cu media 9,59, urmat de Elena Cristina Zaha, din judeţul Sălaj, cu media 9,54, şi de Gabriel Bogdan Moldovan, din judeţul Mureş, cu media 9,43.

Ziua a debutat cu un ultim curs festiv, urmat de dezvelirea tabloului promoţiei 2013, a plăcii de onoare inscripţionate cu numele şefului de promoţie şi de sădirea copacului noii serii de absolvenţi.


La festivitatea înălţării în grad au participat: adjunctul inspectorului general al Poliţiei Română, chestor de poliţie Florea Oprea, subcomisar de poliţie Paul Bălţăţeanu, şeful Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane a Inspectoratului General al Poliţiei Române, subprefectul judeţului Cluj, Mihnea Iuoraş, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum şi alte oficialităţi judeţene şi locale şi parteneri educaţionali ai şcolii.

Cu acest prilej a fost prezentat în premieră şi drapelul Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.


Cei 144 de absolvenţi ai promoţiei 2013 au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. În data de 8 iulie 2013, absolvenţii se vor prezenta la unităţile de repartiţie pentru a-şi începe activitatea.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum opt promoţii de elevi, respectiv aproape 1.800 de agenţi de poliţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter