Actualitate

Turism de „detoxifiere digitală”

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/11_ziua/12 laptop plaja.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Detoxifierea digitală este ultima trăsnaie tehnologică în materie de turism.

Vacanţe fără acces la internet, fără laptop şi fără telefon – aceasta este ultima noutate oferită de hotelierii americani.

Cea mai nouă ofertă a hotelierilor americani sunt sejururile destinate celor care nu pot trăi fără tehnologie, scrie The Wall Street Journal, citat de incont.ro. Practic, o astfel de vacanţă presupune lăsarea la intrarea în hotel a orice înseamnă tehnologie, indiferent că e vorba de gadget-uri mai sofisticate sau de simple telefoane mobile. Astfel, fără mail şi fără convorbiri acasă sau la serviciu, tot ce le rămâne de făcut celor care optează pentru astfel de vacanţe sunt cursurile de recreere, de reducere a stresului, expediţiile pe munte sau tratamentele spa. În plus, în camere nu există nici televizoare, ci doar jocuri clasice, care să le reamintească clienţilor de copilărie.


Paradoxal însă, intrarea într-un astfel de program se face tot prin internet.

Oferta hotelierilor americani vine în contextul în care 79% din americanii care merg în vacanţe nu renunţă să-şi verifice tableta sau telefonul iar jumatate folosesc tehnologia pentru a ţine legătura cu cei de la serviciu chiar şi în zilele lor libere.


Preţ de sute de dolari pe noapte

În ceea ce priveşte preţul, costul unei astfel de vacanţe este în jur de 349 de dolari pe noapte la un hotel de patru stele. Potrivit sursei citate, printre hotelurile ce oferă astfel de sejururi se numără Renaissance Pittsburgh Hotel, Quincy din Washington, Lake Placid Lodge din Lake Placid, New York, precum şi diverse clinici din Costa Rica şi Mexic. Există şi cazuri în care hotelurile au pachete ce conţin şi opţiuni pentru cei care nu rezistă mai mult de o zi fără să ţină contact cu tehnologia şi oferă aşa numitele “pauze digitale”.


Dependenţi de tehnologie

Printre cei care au optat pentru o asemenea vacanţă se numără şi John Peters, un american de 46 de ani, care a decis să plece într-o vacanţă de o săptămână în Bahamas. El a renunţat să-şi ia telefonul în vacanţă, iar supriza a venit chiar de la fiica sa de patru ani care l-a întrebat într-o dimineaţă unde este telefonul. “Am realizat atunci cât de dependent sunt de tehnologie încât fiica mea a ajuns să asocieze telefonul mobil cu cuvântul tata”, povesteşte el.


Deocamdată cel puţin, astfel de sejururi nu există în România, ci dimpotrivă, hotelierii români au investit în număr tot mai mare în ultimii ani în reţele wireless, în contextul în care numărul românilor care nu se pot dezlipi nici pe plajă de laptop a crescut simţitor în ultimele veri. Astfel, pe plajele noastre, tot mai mulţi turişti dependenţi de muncă, filme sau reţele de socializare se mută cu laptopul dintr-un loc în altul, în căutarea conexiunii wireless perfecte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter