Actualitate

Ungaria se promovează la Zilele Culturale Maghiare

Între 20–23 august pe strada Mihail Kogălniceanu Oficiul de Turism al Ungariei va prezenta oferta turistică a ţării. Pe lângă variatele pachete şi oferte turistice prezentate de partenerii noştri, vizitatorii pot degusta mai multe produse tipic ungureşti, respectiv pot participa la activităţi interesante.

Veţi face cunoştinţă cu pista cu obstacole prin Nu te lăsa pe spate! – Circuite de neuitat Segway PT! în curtea Liceului Teoretic  Báthory István, unde cei interesaţi pot încerca aceste vehicule între 21–23 august, timp de 3-4 ore, înainte şi după-masă.

În cadrul atelierului de pictură corporală airbrush, veţi avea ocazia de a beneficia de o pictură corporală reprezentând animale şi simboluri din Ungaria şi pe de lacul Tisa, care îi vor aminti purtătorului, timp de aproximativ o săptămână, oferta turistică atractivă a Ungariei şi a Lacului Tisa.


Cârnaţii de Gyula (sau cârnaţii perechi din Gyula) sunt un produs tipic unguresc, un sortiment de cârnaţi condimentați, de origine controlată, fabricați din materii prime caracteristice doar pentru Ungaria. Produsul se fabrică doar între graniţele administrative ale oraşelor Gyula şi Békéscsaba.

Degustare de praline cu vişine din Szank, realizate manual. Dulciurile fabricate în manufactură conţin exclusiv vişine din culturile locale, care sunt cufundate în ciocolată topită pentru a atinge forma finală. În plin sezon, vişinele sunt puse în alcool de 72 de grade, sâmburii fiind scoşi doar înainte de a le folosi. Manufactura din Szank fabrică zilnic treizeci de kg de praline, adică 2500 de bucăţi.


Degustare de pălincă – Puteţi degusta sortimente de pălinci fabricate din mere de Szabolcs şi prune de Szatmár.

Degustare de gem de prune din Bereg. Celebrele prune de Szatmár şi Bereg se coc în livezile rodnice din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, ocupând un loc de cinste printre tradiţiile gastronomice ale regiunii.


Suc de mere 100% natural de Derecske şi degustare de mere Derecske. Merele Derecske sunt o marcă unică prin paleta sa de gusturi şi prin calitate.

Vineri, înainte de masă, pe strada Potaissa se va găti tocăniţă de vită sură cu frecăţei de Hortobágy. Se va organiza o demonstraţie de gătit şi o degustare, cu participarea  Restaurantului Barabás din Debrecen, reprezentat de maestrul bucătar Barabás Zoltán, vicepreşedintele Uniunii Naţionale Ungare de Gastronomie.


Experienţe şi surprize de pe Câmpia Maghiară la Zilele culturale Maghiare din Cluj

Clujenii sunt invitaţi în Câmpia Maghiară de Sud, într-o regiune cu nenumărate posibilităţi de agrement. Produsele tipice maghiare, apele termale, câmpiile şi soarele sunt definitorii pentru Câmpia Maghiară de Sud.


Turiştii care vor vizita Câmpia Maghiară de Nord vor avea parte de experienţe unice. Toate categoriile de vârstă pot alege între băile de agrement, parcurile de aventură, grădinile zoologice şi evenimentele de familie, muzicale, culturale şi gastronomice. În regiune se află aproape 50 de băi cu apă termală, cu ajutorul cărora vă puteţi menţine sănătoşi, vă puteţi îmbunătăţi starea generală, puteţi scăpa de stresul acumulat. De asemenea, puteţi încerca oricare din variantele excepţionale de spa sau puteţi petrece ore în şir la băile de agrement, relaxându-vă activ. Oraşul cu băi termale din Câmpia Maghiară de Nord, Hajdúszoboszló, este un loc excelent pentru petrecerea concediului: aici se găseşte cel mai mare complex de băi din Europa.

La Szeged și în Câmpia Maghiară de Sud a apărut un nou serviciu de transport inovator, grație serviciuluiCircuite de neuitat pe Segway PT! Pe vehiculul electric Segway Personal Transporter (PT), dirijabil prin aplecarea corpului în direcția dorită, turiștii se pot bucura de oraş şi de acest nou mod de a circula. În prezent, doritorii se pot înscrie la trei circuite de neuitat şi două plimbări prin Szeged, respectiv la un circuit în Mórahalom, iar pe lângă circuitele existente, aceştia se pot bucura de „experienţa Segway” în cadrul mai multor evenimente. Iubitorii de aventură pot să-şi testeze abilităţile pe pista de Segway deschisă de curând la Mórahalom.

Ultimele Stiri
abonare newsletter