Actualitate

Zilele Culturii Maghiare: Concerte, expoziţii şi tururi ghidate ale oraşului Cluj-Napoca

Cea de-a şasea ediţie a Zilelor Culturale Maghiare de la Cluj-Napoca va oferi spectatorilor, între 16 şi 23 august, concerte, spectacole, tururi ale oraşului, expoziţii, dar şi programe pentru publicul românesc, unde se va asigura traducere simultană.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Horvath Anna a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cadrul Zilelor Culturale Maghiare vor avea loc, cu traducere în limba română, tururi ghidate în oraş, care vor include şi Cimitirul Haszongard, precum şi vernisaje ale unor expoziţii de pictură şi fotografie.

"Vom avea concerte, spectacole folclorice, vernisaje de expoziţii, dar şi programe pentru publicul românesc, unde se va asigura traducere simultană. Este vorba de tururi ghidate ale oraşului, al Cimitirului Haszongard şi al orgilor, vernisaje ale unor expoziţii de pictură şi fotografie la Muzeul de Artă şi la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, două discuţii, una pe teme interculturale şi o prezentare ştiinţifică despre Horthy Miklos. Concertele şi spectacolele folclorice nu au nevoie de traducere", a spus Horvath.


La rândul său, directorul Zilelor Culturale Maghiare, Gergely Balasz, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că bugetul total al manifestării depăşeşte 250.000 de euro, din care jumătate provin din fonduri publice de la autorităţile româneşti şi din Ungaria.

"Vor fi programe în 30 de locuri, în spaţii în aer liber, din centrul oraşului, dar şi în instituţii. 11 concerte vor avea loc în Piaţa Unirii, iar în zona centrală va avea loc şi o paradă a participanţilor la Festivalul Internaţional de Folclor, unde vor fi prezente 17 ansambluri folclorice din mai multe ţări. Pe lângă ediţia de vară a Zilelor Culturale Maghiare vom pregăti şi una de iarnă, în preajma Crăciunului", a subliniat Gergely.


Zilele Culturii Maghiare de la Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 16-23 august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter