Actualitate

Record mondial pe ritm de pahare

Zilele Clujuilui au debutat în forță anul acesta. Peste 1500 de elevi din județ au participat la un eveniment ce va rămâne fără dar și poate în istoria Clujului.

Este vorba despre „The Cup Song” un fenomen care a ajuns în țară, dar mai ales în Cluj datorită Alexandrei Ungureanu, care anul trecut a filmat videoclipul piesei – Cups (When I'm Gone) împreună cu elevii școlii Transylvania College.

Ideea evenimentului s-a potrivit foarte bine cu faptul că în acest an Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului. Peste 1500 de elevi din 26 de școli s-au mobilizat și au făcut acest eveniment unul de succes.


Recordul mondial a fost doborât în jurul orei 18,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Elevii așezați în cercuri și acompaniați de Alexandra Ungureanu au reușit  pe ritm de pahare să doboare recordul mondial, deținut înainte de școala „Saint-Bernard” din Quebec, Canada.

Pentru că eforturile elevilor trebuiau răsplătite, aceștia au avut parte la final de o surpriză de culoare, care s-a potrivit minunat cu rezultatul muncii depuse.


Proiectul „Cups Song”  a fost organizat de Transylvania College în parteneriat cu ISJ Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și organizația Share.

Jocul paharelor a fost folosit pentru prima dată  de către cântărețul american Rich Mulins, când ritmul paharelor au însoțit piesa „Screen Door” în anul 1987. Recent jocul paharelor a fost popularizat cu ocaczia filmului „Pitch Perfect” în anul 2012 unde Anna Kendrick a folosit această metodă ca și o bătaie de percuție.


Articol scris de Eliza Lucaciu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC – UBB, anul III. Fotografii realizate de Cosmina Măcicășan, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul III.

Ultimele Stiri
abonare newsletter