Actualitate

Cristi Minculescu: „Publicul clujean este foarte pretenţios”

Trupa IRIS şi Cristi Minculescu vor cânta mâine, în premieră, la Cluj-Napoca.

Alături de ei vor urca pe scena din Piaţa Unirii soprana Felicia Filip şi Dan Bitman, într-un concert memorabil  cu ocazia Zilelor Clujului.

Concertul face parte din turneul naţional „IRIS şi prietenii”, fiind urmat de alte spectacole în aceeaşi formulă, la Năsăud, Târgu Mureş si Târgu Jiu.


Mesajul lui Cristi Minculescu pentru fani este acelaşi pe care l-a transmis atâta timp: „Să aibă încredere şi să creadă în noi, pentru că restul facem noi”. Despre publicul din Cluj, Minculescu spune că „e un public foarte pretenţios pentru că scara valorică din România s-a inversat din decent în obscen”.

Cristi este de părere că între rockerii cei mai tineri şi cei de generaţia lor, a membrilor trupei, este o falie care nu va dispărea curând, fiindcă cei tineri stau mult timp pe net, iar cei din generaţia lor se confruntă cu probleme zilnice şi din acest motiv nu mai merg la spectacole, unde biletele costă foarte mult datorită producţiei muzicale. „O astfel de producţie se va observa la concertul susţinut de Robbie Williams”, spune Minculescu. El a mai spus că astfel de artişti au un impact nimicitor şi emoţionant asupra publicului, iar în următoarea perioadă se lasă o linişte în lumea muzicii. El este de părere că după astfel de evenimente mari trupa trebuie „să se adune şi să se acomodeze condiţiilor din ţară”.


La rândul său, Nelu Dumitrescu, lideul grupului IRIS, a declarat că toţi mebrii trupei sunt încântaţi să fie din nou pe aceeaşi scenă cu Cristi Minculescu, dar şi cu Felicia Filip.

„Suntem hotărâţi să facem totul pentru a satisface aşteptările publicului, care ne-a trimis o mulţime de semnale că îşi doreşte reluarea acestor colaborări şi vom răspunde cu plăcere propunerilor venite de la organizatorii de evenimente. Pe de altă parte, ne vom susţine obiceiul de a încuraja soliştii mai tineri, cărora le vom oferi posibilitatea de a cânta împreună cu  noi. Cu aceeaşi bucurie vom invita alături de noi şi alţi prieteni şi colaboratori, cum ar fi Dan Bitman sau Felicia Filip, împreună cu care spectacolele noastre vor deveni tot mai complexe dar la fel de directe ca şi până acum”, a spus Nelu Dumitrescu.


Referitor la invitaţii care vor urca mâine pe scenă alături de trupa IRIS, soprana Felicia Filip şi Dan Bitman, Cristi Minculescu afirmă că: „Este o camaraderie foarte frumoasă care s-a cimentat în timp. Vă daţi seama că dacă eşti nostalgic cum sunt eu, nici nu mai poţi să te gândeşti în trecut pentru că este o nostalgie foarte dureroasă, dar şi plăcută”.

Concertul trupei IRIS din acest weekend, în care Compexit, distribuitor local Skoda şi Porsche Finance Group sunt partenerii de mobilitate ai trupei, este primul din seria de evenimente dedicate „20 de ani Compexit”.


Trupa IRIS va susţine până la sfârşitul lunii septembrie concerte în 20 de oraşe în toata ţara şi lucrează la un nou single, pe care plănuiesc să îl promoveze în toamnă.

Trupa Iris a apărut în 1976, având-i ca membrii pe Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechiţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, s-au perindat aproximativ 15 instrumentişti şi vocalişti, printre care se numără nume sonore precum Dan Bitman, Florin Ochescu şi Sorin Chifiriuc. În 1980 a intrat în această formaţie Cristi Minculescu. Colaborarea sopranei Felicia Filip cu trupa IRIS a început în 1996, având un succes uriaş ce a culminat cu lansarea albumului „Filipissima”. În 3 septembrie 2012, Minculescu a părăsit formaţia după 32 de ani de colaborare, locul său fiind înlocuit de Tony Şeicărescu (ex-Dierecţia 5). În luna iunie a anului 2013 membru formaţiei IRIS a fost din nou înlocuit, de data aceasta cu Rafael, câştigătorul Festivalului European de Muzică Malta-Valleta (2000) şi a altor spectacole renumite. Anul acesta, Cristi Minculescu a revenit în formaţiei, trupa IRIS fiind acum completă.


Până în prezent, trupa IRIS a susţinut peste 6000 de spectacole şi se mândresc cu o colecţie renumită de 20 de albume.

Articol scris de Cristina Chiş, Studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, Anul II

Foto Saul Paul, Student la Jurnalism, FSPAC-UBB, Anul I

abonare newsletter