Actualitate

Grigore Leşe aduce “Hori de primăvară” la Cluj-Napoca

Cunoscutul artist român Grigore Leşe va sustine sâmbătă, 7 martie 2015, de la ora 19:30, un concert la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în cadrul primului său turneu naţional din acest an, “Hori de primăvară”.

Concertul susținut de Grigore Leșe face parte din programul “Tradiţie. Istorie. Rost” și, pe lângă Cluj-Napoca,  se va desfăşura în alte 11 oraşe din Transilvania şi Banat.

Invitaţii maestrului vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românescă, autentică: nealterată sau modificată.


“Cântecelor li se spun hori: hora în grumaz, înturnată, adâncată, moroşeneasca…De ce cântă omul?… Pentru că aşa îi vine: de pildă, de osteneala bătrâneţilor. Când cântă omul?… Când îi vine. Muzica românească exprimă un sentiment: de dragoste, de dor, de înstrăinare, de jale… Ţăranul cânta pentru a-şi exprima un sentiment, lăutarii o fac pentru a câştiga bani. Unii se slujesc de folclor, alţii slujesc folclorul. Pe Pământ, avem două şanse: credinţa şi arta” afirmă Grigore Leşe.

Biletele se găsesc agenția de bilete a Casei de Cultură a Studenților și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro. În funcție de categorie, biletele se pot achiziționa la prețul de: 100 de lei categoria VIP, 80 de lei categoria I, 60 de lei categoria a II-a.

abonare newsletter