Actualitate

Au fost creați pantaloni care pot preveni "furtul digital"

O companie americană a creat pantaloni jeans care pot să prevină "furtul digital" întrucât sunt fabricați dintr-o ţesătură care blochează semnalele wireless (fără fir).

Aceşti pantaloni vor fi realizaţi de compania americană Betabrand în colaborare cu Norton, o renumită firmă specializată în crearea de programe antivirus pentru computere.

Pantalonii sunt creaţi dintr-un material pe bază de argint care împiedica pe piraţii cibernetici să acceseze ilegal paşapoartele înzestrate cu frecvenţe radio de identificare (RFID) şi cardurile de plată fără contact. Sistemele de plată fără contact sunt reprezentate de cărţi de credit, brelocuri electronice, cardurile inteligente şi alte dispozitive (precum telefoanele mobile) care folosesc tehnologiile "radio frequency identification" şi "near field communication" pentru a efectua plăţi securizate, scrie Mediafax.


Potrivit experţilor în domeniul securităţii electronice, furtul digital a devenit o problemă tot mai mare în ultimii ani.

Articolele vestimentare vor fi lansate pe piaţă în luna februarie. Pantalonii vor fi comercializaţi la preţul de 151 de dolari.

Etichete: companie americana
abonare newsletter