Actualitate

Teatrul liric clujean se mută pentru o seară în Biserica Reformată cu două turnuri

Teatrul liric clujean părăsește pentru o seară propria scenă pentru a dărui publicului un spectacol de mare profunzime spirituală, al cărui ecou se va auzi în Biserica Reformată cu două turnuri din Cluj-Napoca unde artiștii Operei Naţionale Române invită clujenii duminică, 26 octombrie, ora 20.00, la un spectacolul liric „Requiem” de Giuseppe Verdi.

Spectacolul reprezintă o premieră pentru opera clujeană, care și-a stabilit un deziderat din completarea propriului repertoriu cu spectacole mai puțin convenționale. Este, astfel, continuată seria debutată în stagiunea trecută a concertelor și recitalurilor organizate în spații alternative, promițând totodată ocazii lirice inedite, aduse mai aproape de public.

Sub bagheta distinsului dirijor italian, David Crescenzi, îi vom asculta pe invitații speciali soprana Barbara Krieger, solistă permanentă a Operei de Stat din Viena, o prezență constantă pe cele mai importante scene europene, alături de artiști precum Roberto Alagna ori José Carreras și baritonul Zoltán Nagy, format la Cluj și colaborator frecvent al teatrelor lirice europene și al Orchestrelor Simfonice din Palermo, Ungaria și Viena. Alături de aceștia vom reîntâlni două voci consacrate ale operei clujene: mezzosoprana Andrada Ioana Roşu și tenorul Marius Vlad Budoiu, directorul teatrului liric clujean, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.


Spectacolul „Requiem”  pus în operă duminică, 26 octombrie, le va oferi spectatorilor o rugăciune lirică de o intensitate aparte, în armonie cu spiritualitatea duminicală. Creaţia verdiană vocal-simfonică este una dintre cele mai frumoase şi complexe lucrări ale genului, realizată de compozitor pentru un ansamblu de patru solişti, cor dublu şi orchestră, producând o sinergie lirică absolută.

Ultimele Stiri
abonare newsletter