Actualitate

Începe ediția cu numărul XIV a Zilelor Turzii

Smiley, Connect-R, Elena Gheorghe, Smiley sau diverse evenimente culturale îi vor înveseli pe turdeni la ediția cu numărul XIV a Zilelor Turzii începând de mâine.

Evenimentele vor avea loc în centrul orașului în intervalul 29-31 august 2014, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Turda. Pe lângă ceilalți artiști vor mai cânta și Adrian Sărmășan, ANER, Aminda și Hazard, Zdob&Zdub și DJ Sava&Raluk

Pasionații de automobile au acum șansa să se întâlnească sâmbătă, 30 august, de la ora 9.30, în Parcul Teilor, pentru a vedea expoziția auto „Retromobil Turda 2014”. Producătorii de plante ornamentale sunt așteptați și ei la „Expo Flora”.


De la ora 10 debutează două evenimente, primul la Salina Turda – vernisaj de pictură „Cultura fără frontiere”, iar la primăria Turda se desfășoară tradiționala premiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Tot atunci are loc și o lansare de carte de Valentin Vișinescu și Horațiu Groza.


Muzeul de istorie celebrează „Ziua Porților Deschise” , subiectul central fiind Castrul Roman Turda.

Copilăria va fi celebrată și ea în Parcul Teilor duminică dimineață când debutează o serie de manifestări reunite sub egida „Vârstele copilăriei”. Formațiile Casei de Cultură vor întreține atmosfera de sărbătoare.


Pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Turzii, autorităţile locale au la dispoziţie un buget de circa 400 de mii de lei. Din această sumă, 120 de mii de lei reprezintă veniturile obţinute din închirierea de spaţii pentru comercianţii care participă cu standuri la sărbătoarea oraşului. Încă 30 de mii de lei provin din sponsorizări.

Deschiderea oficială a zilelor Turzii are loc mâine, de la ora 10, în sala mare a primăriei, unde sunt așteptați peste 150 de invitați, membri ai delegațiilor străine, consilieri locali, reprezentanți ai autorităților județene și centrale, parlamentari și primarul Clujului, Emil Boc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter