Actualitate

Premieră la Cluj: QuartFest, festivalul dedicat cvartetelor de coarde

Sfârșitul verii aduce la Cluj-Napoca acorduri de muzică clasică în aer liber. Nouă cvartete românești vor concerta în perioada 29-31 august în Iulius Parc, la primul festival de cvartete din România.

Organizatorii promit o atmosferă relaxată și concerte inedite.

“Pentru că iubim tare mult muzica bună şi suntem îndrăgostiţi de Cluj şi oamenii săi, ne-am hotărât să facem aici primul festival din România dedicat cvartetelor de coarde. Ne mai plac şi ieşirile în aer liber, aşa că îl facem în Iulius Parc, între 29 şi 31 august. Vor fi 3 seri în care ne vom bucura împreună de o atmosferă relaxată şi de concerte care mai de care: de la valsuri clasice până la jazz şi de la divertismente de Mozart până la cover-uri rock”, spun aceştia.


Prima ediție QuartFest se va bucura, în cele trei seri de festival, de prezenţa a nouă cvartete româneşti: Rua Quartet, Cantabile Quartet, Four Season Quartet, Grazioso Quartet, Napocensis Quartet, Nuages Quartet, Q Quartet, Unique Quartet, Accord Quartet.

În cele trei zile de festival vor avea loc câte trei concerte pe seară, iar accesul este liber.


Evenimentul este realizat de Teatrul Imposibil, o companie teatrală independentă înființată în ianuarie 2003, la Cluj-Napoca, de regizorul Cristi Nedea, care a mai organizat în premieră la Cluj și festivalul național de teatru Man.in.Fest.

Teatrul Imposibil și-a propus să promoveze tinerii creatori și ultimele tendințe din zona artelor spectacolului, un accent deosebit fiind pus pe textele noilor dramaturgi, sincronizarea artei cu realitățile actuale și pe exploatarea spațiilor neconvenționale.


Articol scris de Anamaria Mărginean, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter