Actualitate

Expoziția de pictură „Bocşa – istorie şi culoare”, la Școala de Arte Cluj

Clujenii sunt invitați să viziteze, începând cu data de 4 martie 2014, la Galeria „Arte” a Şcolii de Arte Cluj, unde se va desfășura expoziţia de pictură a Şcolii de Arte „Ion Românu” din Reşiţa „Bocşa – istorie şi culoare”.

Expoziția de pictură „Bocşa – istorie şi culoare”, la Școala de Arte Cluj Expoziția de pictură „Bocşa – istorie şi culoare”, la Școala de Arte Cluj

Reînfiinţată în anul 2013, secţia de pictură de la Bocşa a Şcolii Populare de Artă şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa este una de tradiţie, ea dând peisajului artistic local, şi nu numai, o serie de artişti plastici remarcabili. Din dorinţa de a-şi zugrăvi oraşul aşa cum se reflectă el în conştiinţa localnicilor, şi prin aceasta de a-l face cunoscut, actualii elevi ai secţiei, sub îndrumarea Elenei Hăbăşescu, au încercat, în cadrul expoziţiei „Bocşa - istorie şi culoare”, să interpreteze artistic o serie de locuri şi edificii istorice în culori plăcute, pe pânză sau carton.

Oraşul Bocşa este situat în sud-vestul României, pe cursul mijlociu al râului Bârzava,la 18 km aval de Municipiul Reşiţa. Locuită încă din antichitate, localitatea este menţionată documentar din anul 1333 în catastiful protopopiatului de Caraş. Ulterior apar atestări documentare cu referire la localităţile care vor constitui începând cu 1931, prin decret regal, localitatea turistică Bocşa: Bocşa Română, Vasiova şi Bocşa Montană.


Expoziția „Bocşa – istorie şi culoare”, prezentată în Galeria „Arte” a Şcolii de Arte Cluj (strada Vasile Alecsandri, nr. 1) va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 12:00 și 20:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter