Actualitate

2.000 de bilete vândute doar în prima zi a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși “Puck”

A 12-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși “Puck” din Cluj-Napoca, care a început luni, se bucură de o atenție sportiă din partea publicului comparativ cu edițiile anterioare. Potrivit organizatorilor după doar o zi de începerea evenimentului au fost vândute aproximativ 2.000 de bilete, ceea ce însemnă de patru ori mai mult decât în toate zilele ediţiei de anul trecut.

Directorul Teatrului de Păpuși "Puck", Emanuel Petran, a declarat luni, într-o conferință de presă, susținută cu ocazia începerii festivalului că deja s-au vândut de patru ori mai multe bilete decât la ediția de anul trecut.

“Festivalul a început foarte bine, am văzut câteva spectacole bune și foarte bune. Din punct de vedere economic stăm iarăși foarte bine, în sensul că am încasat deja 150 de milioane de lei vechi, ceea ce e un lucru extraordinar pentru prima zi, având în vedere că prețul biletelor e undeva la 7 lei pentru grup organizat și 10 lei pentru ceilalți. E foarte bine că și la secția maghiară au început să se miște lucrurile. Anul trecut, pe tot festivalul s-au încasat bani pe 400 de bilete, anul acesta doar din primele raportări avem 2.000 de bilete, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult”, a spus Emanuel Petran.


Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj, a declarat, în aceeași conferință de presă, că este mulțumit de noul trend al teatrului clujean și că acesta trebuie să-și extindă oferta, inclusiv pentru copiii de la sate.

De asemenea, președintele juriului, profesorul Sorin Crișan, a spus că festivalul internațional organizat de Teatrul de Păpuși “Puck” este unul de nivel european.


"Suntem extrem de onorați că facem parte dintr-un juriu al unui festival deja cu tradiție și care are un impact real în viața culturală nu doar a județului Cluj, ci și a întregii țări, chiar cu ecouri în alte părți ale Europei. Este un festival extrem de bine cotat", a menționat Sorin Crișan.

Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși "Puck" se desfășoară în perioada 14-18 octombrie, iar deschiderea oficială a avut loc luni, atât la Teatrul Național Cluj, cât și la Opera Maghiară.


În cadrul festivalului vor fi prezentate 39 de spectacole, susținute de circa 320 de artiști și de 22 de trupe din Italia, Ungaria, Republica Moldova și România.

"Avem convingerea că va fi o manifestare de înaltă ținută și că teatrul nostru se va ridica din nou la nivelul așteptărilor publicului și a celor din domeniu. Prin această manifestare dorim să atragem atenția asupra actului cultural din instituția noastră și din orașul nostru în general, oraș care va fi în 2015 Capitală Culturală a Tineretului și care candidează cu șanse mari la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Ne propunem să contribuim și noi cât mai mult la consolidarea componentei culturale a județului Cluj și a municipiului Cluj-Napoca și suntem convinși că vom reuși", a declarat directorul Teatrului de Păpuși "Puck", Emanuel Petran.


În cadrul festivalului vor fi susținute și o serie de workshopuri pentru actori și studenți, conduse de maeștri în domeniu. Printre aceștia se numără și Gaspare Nasuto, un maestru păpușar italian, sculptor în același timp, unul dintre marii maeștri ai marionetelor napolitane tradiționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter