Actualitate

Începe Transilvania Fest 2013

Clujenii se vor putea bucura la sfârșitul acestei săptămâni de trei zile de demonstrații culinare și evenimente culturale.

Transilvania Fest 2013, ajuns la cea de 8-a ediție, aduce la Cluj-Napoca producători locali, meșteșugari și ansambluri folclorice care vor anima timp de trei zile Piața Unirii.

Acestora li se alătură experți în domeniu gastronomic de la Universitatea Oxford Brookes care vor face demonstrații de gătit. Evenimentul are loc în perioada 20-22 septembrie, iar fiecare seară de festival va fi încheiată de proiecții de film găzduite de Casa Tiff. În cadrul festivalului peste 100 de producători locali vor participa la târgul din Piața Unirii. Clujenii vor putea descoperi diferite produse naturale cum ar fi mierea cu anason și fructele în miere, cașul maturat, sucurile naturale și siropurile sau dulcețurile și ceaiurile tradiționale.


Programul include printre altele şi parade ale portului popular care se vor desfăşutra în Piaţa Unirii şi pe Bulevardul Eroilor. Acestea vor reuni câte 300 de artişti populari din toată Transilvania. Preşedintele Asociaţiei Transilvania Fest, Pamela Raţiu declară că „publicul străin începe să guste bucătăria autohtonă, cu propriile reinterpretări şi arome variate. Avem astăzi variante moderne tradiţionale, iar bucătarii devin din ce în ce mai creativi şi dau un suflu proaspăt bucătăriei transilvănene“.

“Sperăm ca acest festival să fie unul dintre cele mai emblematice manifestări legate de tradițiile din Transilvania. Ne adresăm celor care iubesc Ardealul și tradițiile noastre”, subliniază, la rândul său, președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.


Festivalul este organizat de Asociația Transilvania Fest, alături de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj prin Asociația Produs de Cluj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Totodată, acesta se desfăşoară sub înaltul Patronaj Naţional al Alteţei sale Regale Principesa Margareta a României şi Înaltul Patronaj Internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter