monitorulcj.ro Menu

(P) Oficiul de Turism al Ungariei promovează la Cluj atracţiile turistice ale ţării vecine

Oferta turistică a Ungariei este prezentată la Zilele Culturale Maghiare din Cluj de către Oficiul de Turism al Ungariei. În perioada 22-25 august 2013, în spaţiul special amenajat pe strada Mihail Kogălniceanu, vizitatorii noştri vor avea ocazia să cunoască întreaga oferta turistică a Ungariei, cu atracţii spectaculoase şi gustări din produse specifice ungureşti.

Cei care aleg să ne viziteze vor avea parte de mostre din specialităţile şi noutăţile turistice ale Regiunii Câmpiei Maghiare de Nord, apele curative, parcurile de distracţii pline de senzaţii tari, frumuseţea naturii neatinse de om, cultura unică şi tradiţiile strămoşeşti încă vii din regiune. O atracţie deosebită a regiunii o reprezintă câmpia Hortobágy, parte a patrimoniului mondial, sălbăticia romantică a văii Tisei, deliciile gastronomice şi ospitalitatea inegalabilă a localnicilor.

Toţi cei interesaţi vor afla cum se împacă în Câmpia Maghiară de Sud vechiul cu noul, tradiţiile cu modernismul, liniştea cu aventura. Oferta turistică diversificată a acestei regiuni cuprinde posibilităţi de distracţie pentru toată lumea, indiferent de gusturi, temperament, pretenţii sau posibilităţi financiare. Produsele specifice ungureşti, apele termale, pusta şi soarele omniprezent sunt deja aspecte cunoscute atunci când este vorba de Câmpia Maghiară de Sud, însă vizitând cortul nostru veţi descoperi şi o latură mai puţin cunoscută, tinerească, activă şi vioaie a regiunii.

Lacul Tisa, locul perfect pentru elevi, dar şi familii

Lacul Tisa este o destinaţie turistică din ce în ce mai populară a Ungariei, un loc pentru excursii pe malul apei aflat într-o dezvoltare permanentă, neînghesuit, accesibil din punct de vedere financiar, care, bazându-se pe comorile naturale unice, oferă un întreg evantai de experienţe plăcute vizitatorului. Ştrandurile amenajate la malul lacului oferă o imagine extrem de diversă, cu locaţii destinate tinerilor, cu posibilităţi de distracţie nocturnă, dar şi zone romantice destinate odihnei în linişte, alături de familie. În primăvara anului 2012 a fost inaugurat, la Poroszló, Centrul de vizitare şi parcul tematic Tisza-tavi Ökocentrum (Centrul ecologic de la Lacul Tisa), în care se află cel mai mare sistem de acvarii cu apă dulce din Europa, cu un volum de 1 milion de litri, o excelentă destinaţie pentru excursiile cu clasa, dar şi pentru sejururi în familie.

Distracţie în parcuri de aventură

„Experienţa Ungaria” devine şi mai specială datorită numeroaselor programe şi atracţii.

Aventuri pe Segway PT! La Szeged şi totodată în regiunea Câmpiei Maghiare de Sud a apărut o nouă posibilitate pentru distracţie, inovatoare şi palpitantă. Turele de aventuri se organizează începând cu 1 iulie: în prezent puteţi alege dintre 3 circuite în Szeged şi 1 circuit la Mórahalom. Segway PT se prezintă la Cluj cu o pistă mobilă de aventură şi obstacole, pe care doritorii pot încerca vehiculele specifice în perioada 22-25 august.

Manufactura de porţelan de la Kalocsa a fost fondată în 1971 şi chiar de la început şi-a propus să îmbine cele mai nobile tradiţii ale artei populare multicolore din Kalocsa şi a localităţilor din zonă, care au o vechime de peste o sută de ani şi care i-au adus faima mondială, cu arta pictatului porţelanului. Vă invităm la o demonstraţie a acestei arte, la care veţi putea fi martorii pe viu ai modului în care motivele artei populare multicolore din Kalocsa prind viaţă prin trăsăturile fine de pensulă ale pictoriţelor. Pictura pe corp este o mostră a motivelor colorate de la Kalocsa pe care o puteţi lua acasă! 

Pe lângă comorile turistice pe care vi le prezentăm, cei interesaţi vor fi iniţiaţi de reprezentanţii Studioului Rubik în „tainele” cubului Rubik, care vor organiza mai multe demonstraţii cu cubul magic în fiecare zi.

Clujenii, invitaţi să guste gulaş, palincă şi cârnaţi

Vizitatorii noştrii vor avea ocazia de a gusta apa minerală Pávai Vajna, din Hajdúszoboszló prin amabilitatea Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt., pălincile judeţului Békés, oferite de Frankó Tanya Vendégház şi cârnaţi de la Gyula.

Sâmbătă, 24 august 2013, în cadrul concursului „Dansul lingurilor de lemn” în curtea Liceului Apáczai, echipa Festivalului Internaţional al Gulaşului de la Szolnok vă invită să gustaţi din gulaşul pe care îl vor găti.

Participanţi: Hotel Atlantis****superior, Hajdúszoboszló, Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel****Debrecen, Thermál Hotel Balmaz****, Balmazújváros, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****, Mezőkövesd, Debrecen Tourinform, Hunguest Hotel Erkel****/***, Espa Bio & Art Hotel **** Zsámbék, Family Wellness Hotel Gyula****superior, Jövő építők TDM, Lux Panzió***, Gyula, Tourinform Makó, Rudolf SPA Hotels, Hajdúszoboszló, Ecocentrul de la Tisa, Poroszló.

Vă aşteptăm cu programe variate şi materiale informative cu privire la oferta turistică a Ungariei, dar şi oferte pentru sejururi.

Mai multe detalii, pe site-ul ro.gotohungary.com