Actualitate

Iubeşte soarele, alege bio protecţia solară de la Farmec

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/22/05-gerovital pt art plaja.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Farmec Cluj dispune de o nouă linie de protecţie solară cu o formulă inovatoare ce are la bază un complex bio protector, cu conţinut de ulei organic de rodie (extract eco certificat), fără parabeni şi fără oxibenzonă, înscriindu-se astfel în trendul „verde”.</p>

Gama de plajă Gerovital Sun este o formulă completă care cuprinde produse ce acoperă necesităţile pielii atât în timpul expunerii la soare cât şi după plajă. Gama este structurată pentru a asigura protecţie scăzută, medie şi ridicată. De asemenea, oferă şi produse speciale de protecţie solară pentru pielea delicată a copiilor şi a adulţilor cu piele sensibilă, cât şi produse folosite după plajă, pentru calmarea şi hidratarea pielii. Pentru cei care nu au ajuns încă la plajă şi îşi doresc un bronz perfect, emulsia autobronzantă Gerovital Sun este soluţia ideală.

Expunerea neprotejată la soare îmbătrâneşte pielea

Protecţia solară este o necesitate chiar dacă nu te încadrezi în tabăra celor cu pielea sensibilă. Riscurile expunerii neprotejate la soare sunt apariţia pigmentaţiilor nedorite de pe faţă, a pistruilor, a deshidratării, uscarea şi îmbătrânirea prematură a pielii, sensibilizarea pielii la soare, arsuri solare, insolaţie, dezvoltarea unor cancere cutanate. De asemenea, o expunere exagerată la soare oboseşte foarte mult organismul, sistemul cardiovascular şi secătuieşte depozitele energetice.


Recomandări de expunere solară:

-    Alege protecţia adecvată în funcţie de fototipul tău (piele, păr, ochi), de climă, de anotimp şi de latitudine. Dacă ai îndoieli, optează pentru un factor de protecţie mai înalt.
-    Nu te expune la soare prea mult în primele 2-3 zile de plajă şi creşte treptat timpul de expunere.
-    Aplică întotdeauna produsul cu aproximativ 15-20 minute înainte de expunerea la soare.
-    Utilizează un produs de protecţie solară chiar dacă stai sub umbrelă sau chiar dacă cerul e parţial acoperit cu nori.
-    Foloseşte zilnic un produs cu factor de protecţie, chiar şi când ieşi în oraş. O expunere scurtă de 30 minute în soare puternic poate provoca agresiuni ireparabile asupra feţei.
-    Nu utiliza parfum sau apă de toaletă pe bază de alcool înainte de expunerea la soare.
-    Evită expunerea la soare între orele 11.00 şi 15.00. Razele solare sunt foarte nocive, dacă e necesar să te plimbi în soare este recomandat să foloseşti  produse cu filtru mare de protecţie.
-    Nu expune la soare sugarii şi copiii mici.
-    Foloseşte protecţie vestimentară (pălărie, ochelari de soare, tricou).
-    Hidratează-te, consumă cel puţin 2 litri de lichid pe zi.
-    Nu consuma în exces cafea, ceai şi alcool.
-    Nu te mai expune la soare dacă manifeşti orice fel de alergie solară.
-    Nu te baza pe faptul că ai apelat la solar sau autobronzant înainte de a te expune la soare. Bronzul artificial nu te fereşte de arsuri şi riscul de cancer de piele dacă nu te protejezi.

Ingrediente de evitat în produsele de protecţie solară

Specialiştii de la Farmec Cluj atenţionează că oxibenzona şi parabenii sunt ingrediente care trebuie evitate pentru că sunt periculoase pentru sănătate. Există tot mai multe studii recente  conform cărora prezenţa oxibenzonei în produsele solare creşte riscul apariţiei unor reacţii fotoalergice, disfuncţionalităţi endocrine, modificări la nivel celular şi chiar cancer. Unele studii arată că parabenii ar favoriza apariţia cancerului, dar în lipsa unor dovezi clare, legislaţia internaţională nu interzice utilizarea lor. Este însă cunoscut faptul că aceştia nu sunt metabolizaţi complet şi eliminaţi din corp, ci pot rămâne în interiorul celulelor, afectând funcţionarea organismului.





Ultimele Stiri
abonare newsletter