monitorulcj.ro Menu

Cel mai bun elev al Clujului, despre sistemul de învăţământ: „Am auzit destul de multe plângeri. Eram de acord până într-un punct”

Studentul Sebastian Nechita, cu ajutorul căruia Clujul se mândreşte în ţară şi străinătate, a fost numit oficial de către autorităţile locale cel mai bun elev al Clujului. El a vorbit pentru Monitorul de Cluj despre ce înseamnă să fii cel mai bun, ce ar schimba în sistemul de învăţământ, dar şi cum vede România peste 20 de ani.

Când nu totul are o rezolvare. Ce i-a făcut pe olimpicii de aur ai Clujului să afirme că românii nu-i pot ajunge pe chinezi, ruşi şi americani: „N-ai ce să le faci. Oricât ne-am chinui, nu putem să-i ajungem”

Au crescut cu matematica şi informatica în sânge, au reuşit să cucerească medalii după medalii atât în ţară, cât şi în străinătate, să concureze cot la cot cu cele mai iscusite minţi din lume şi să nu se descurajeze când alţii au fost mai buni decât ei. Doi elevi din Cluj-Napoca, olimpici la informatică, povestesc despre provocările şi lipsurile din sistemul românesc de învăţământ şi ce i-a determinat să rămână să facă performanţă la ei în ţară.