monitorulcj.ro Menu

Euro testează trecerea la 4,77 lei

După circa trei săptămâni de calm, în care cursul s-a mișcat între 4,74 și 4,75 lei, ultimele zile au readus euro aproape de maximul istoric de 4,7648 lei, atins în urmă cu o lună.

ROBOR, la maximul ultimelor trei luni!

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,25%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Euro pregătește un nou maxim istoric

Creșterea randamentului Bonurilor de Tezaur americane, semn că investitorii mizează pe majorările anticipate de oficialii Rezervei Federale americane ale dobânzii sale cheie, au condus la înmulțirea ieșirilor de pe piețele emergente.

Euro la un nou maxim al ultimilor cinci ani

Perechea euro/leu a continuat să fluctueze în jurul rpagului de 4,6 lei, atingand un nou maxim, în timp ce dolarul și francul elvețian au recuperat mult din terenul pierdut anterior.

Proiect de lege: Maxim 100 de ha de teren agricol extravilan pe personă

Proprietatea de terenuri agricole în extravilan pe persoană fizică nu va putea depaşi 100 ha, iar cumpărătorul va trebui să facă dovada că are cunoştinţe în domeniul agricol sau că lucrează în agricultură de mai bine de cinci ani, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Agriculturii pentru stoparea cumpărării de teren agricol de către străini.