monitorulcj.ro Menu

Castelul din Ciucea nu și-a încetat activitatea, iar vizitatorii sunt bine-primiți

În urmă cu mai bine de zece ani, strănepoții Veturiei Goga au deschis o acțiune de revendicare prin care au cerut Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea. Donația s-a dovedit a fi nulă, însă testamentul a rămas în picioare. Ce se întâmplă cu muzeul acum, după două luni de la încheierea procesului?

Cronica unui dezastru (ne)anunţat. Cum a pierdut Consiliul Judeţean Cluj domeniul de la Ciucea într-o confruntare cu fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica

În decembrie 2014, Consiliul Judeţean Cluj a pierdut castelul de la Ciucea după o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care a decis ca întregul complex muzeal să treacă în proprietatea urmaşilor Veturiei Goga. Peste 5 hectare de teren şi colecţii în valoare de mii de euro vor ajunge, dacă decizia va rămâne definitivă, în mâinile strănepoţilor Veturiei Goga. Tot mai multe voci din Ciucea spun că vinovat pentru această situaţie ar fi Consiliul Judeţean Cluj care nu s-a apărat suficient de bine şi a lăsat ca întreg patrimoniul să ajungă pe mâinile unor necunoscuţi.