monitorulcj.ro Menu

Ponta, cu barca prin Teleorman

Premierul Victor Ponta a ajuns marţi în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat, cu barca, mai multe zone inundate.

Inundaţiile din România în cifre

Până luni dimineaţă, efectivele MAI au intervenit la 2033 de situaţii de urgenţă, dintre care 85 de misiuni ca urmare a fenomenelor meteo extreme.

Ciclonul Cleopatra devastează insula Sardinia

"Ciclonul Cleopatra devastează Sardinia", scrie cotidianul La Repubblica de la Roma, ce reia afirmația premierului Enrico Letta potrivit căreia este vorba despre "o adevărată tragedie națională", cauzată de "un eveniment meteorologic excepțional".

Avertizare COD GALBEN de inundaţii. HARTA râurilor afectate

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru judeţele Hunedoara, Arad, Alba, Vâlcea, Gorj şi Argeş, unde până vineri dimineaţă, pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş se vor produce scurgeri pe versanţi şi creşteri de debite care ar putea depăşi cotele de atenţie.

INUNDAȚII: Piteștiul este sub ape de 2 metri!

Ploile torenţiale din ultimele ore au provocat inundaţii în Piteşti. În mai multe cartiere, apa a atins şi doi metri înălţime, după ce canalizările nu au mai făcut faţă. Aproape jumătate dintre locuinţe au rămas fără căldură şi apă caldă în urma deversărilor de apă.

Clujul, judeţ cu risc mediu de inundaţii

Potrivit hărţii riscurilor de inundaţii realizată de Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, Clujul se numără printre judeţele cu risc mediu. Locuitorii din doar şapte judeţe se pot bucura că sunt feriţi aproape complet de calamitate.