monitorulcj.ro Menu

Adrian Papahagi cere demisia ministrului Daniel Barbu

Mișcarea Populară cere Primului Ministru demiterea urgentă a ministrului Culturii, Daniel Barbu, pentru cinismul declarației făcute de acesta, comparând costul îngrijirii bolnavilor infectați cu HIV cu cel al festivalului Shakespeare.

"Stimat public, onorate scaune!" România, "în capot şi şlapi", s-a făcut de râs la Frankfurt. Ministrul Culturii nu înţelege a cui este VINA

La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare astfel de eveniment din lume, la care, dacă nu eşti, nu exişti din punct de vedere literar, România a existat cu un stand prăfuit de o sută de metri pătraţi. Standul este descris pentru gândul de agenţi literari, editori şi scriitori români prezenţi la târgul care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie, drept "mizerabil", "ruşinos", "urât" ori "o dezamăgire".

INCIDENT în Centrul Vechi din Capitală: Ministrul Daniel Barbu a fost huiduit de protestatari. Maşina sa a fost avariată.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care au intrat în local şi nu l-au lăsat ulterior să plece, spărgându-i luneta maşinii. Ministrul s-a adresat protestatarilor: „Voi îmi cereţi demisia, legionari ce sunteţi!“.