monitorulcj.ro Menu

Ștefan Vuza a cumpărat grosul Oltchim

Combinatul chimic Oltchim (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, a anunţat vineri care a fost preţul de vânzare a activelor.

MFP va face emisiune de titluri de stat pentru populație

Guvernul a aprobat joi, 27 noiembrie, la propunerea MFP, Hotărârea de Guvern care reglementează instrumentul de datorie publică guvernamentală reprezentat de titlurile de stat adresate persoanelor fizice (populației) ce vor fi emise pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București SA, ca și instrument de retail, instrument utilizat de altfel de majoritatea țărilor Uniunii Europene. Actul normativ se găsește postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la rubrica Transparență Decizională.

Romgaz și-a bugetat o creştere a profitului cu 16% în 2014

Producătorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 1,16 miliarde de lei (echivalentul a 262 mil. €), cu 16% mai mare decât anul trecut, cu aşteptarea că volumul mai mic al producţiei interne ar putea fi compensat de preţurile mai bune la vânzare pentru gaze şi energie electrică, informează Zf.ro.

Listarea Romgaz aduce BVB un record de lichiditate

Bursa de Valori București /BVB/ a consemnat un record de lichiditate de peste 41 milioane de lei (peste nouă milioane de euro) în deschiderea ședinței de marți, prima zi în care au intrat la tranzacționare acțiunile Romgaz.

Una rece, una caldă pentru SSIF în semestrul 1

Compania clujeană a înregistrat în primele şase luni ale anului profit în scădere, chiar dacă cifra de afaceri a crescut. Profitul SSIF Boker a scăzut în primul semestru la 1,3 milioane de lei, cu mai bine de 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când se consemna un rezultat de 3,1 milioane de lei.