monitorulcj.ro Menu

Volatilitate minimă a leului

Săptămâna trecută a fost una liniștită pentru leu, volatilitatea lui față de principalele valute fiind una de circa un ban, excepţie făcând dolarul american.

Euro testează pragul de 4,38 lei

Cursul monedei unice a scăzut în perioada analizată la minimul ultimelor 13 luni, de 4,3847 lei, pe fondul menţinerii unei cereri mai mari de lei, dar şi a zvonurilor conform cărora, BNR ar reduce rezervele minime obligatorii în valută ale băncilor comerciale.

Şedinţă de depreciere pentru leu

Şirul de trei şedinţe consecutive de apreciere a leului s-a întrerupt ieri, când principalele monede au cunoscut creşteri.

Depreciere în linie a leului

Declaraţiile de la finalul săptămânii trecute ale preşedintelui BCE, Mario Draghi, făcute la Washington, referitoare la implicarea instituţiei pe care o conduce într-un program care să stimuleze deprecierea euro, au avut ca efect scăderi ale monedelor din regiune.

A patra ședință de depreciere pentru leu

Evoluţia depreciativă a leului faţă de euro a continuat şi joi. Cursul a crescut, în a patra şedinţă consecutivă, de la 4,4670 la 4,4726 lei, mai sus cu 2,12 bani faţă finalul săptămânii trecute.

Zi de depreciere pentru leu

Cursul euro a crescut ieri la maximul ultimelor cinci şedinţe, de la 4,4356 la 4,4422 lei, moneda naţională fiind singura din regiune care s-a depreciat.