monitorulcj.ro Menu

A început campania "40 de zile pentru viaţă"

Această ediţie a campaniei "40 de zile pentru viaţă" va readuce în stradă creştini din toate denominaţiunile având o intenţie comună de rugăciune, încetarea avorturilor.

Marş pentru viaţă, la Cluj

Mii de oameni au participat sâmbătă în Capitală şi mai multe judeţe ale ţării la ”Marşul pentru viaţă”, protestatarii purtând tricouri cu mesaje precum ”Stop avort” şi ”Mă bucur că trăiesc”. Alături de ei au fost şi preoţi, unii cerând o lege pentru interzicerea avorturilor.

Mitropolitul Clujului, mesaj extrem de dur de Crăciun: ” În România s-au făcut 22 de milioane de avorturi. O ţară întreagă a fost ucisă”

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a transmis un mesaj extrem de dur de Crăciun, în care a vorbit despre avorturi. Acesta a catalogat avortul drept ”cel mai păcătos mod de a lua viaţa unui om” şi a precizat că în ţara noastră, în ultimii 50 de ani, au fost făcute 22 de milioane de avorturi. ”O ţară întreagă a fost ucisă”, a spus Mitropolitul Clujului.

OPINIE Unul a fost luat, unul a fost lăsat

Cum ar fi dacă ar veni un tăvălug peste România și ar ucide jumătate din locuitori (sau o boală, sau un asteroid)? Poate careva dintre noi să judece cine ar fi drept să trăiască și cine ar fi drept să rămână?

Despre oameni care mor. Despre oameni care luptă pentru viață - FOTO

Laura. O femeie puternică. Ridurile din colțurile ochilor desenează imaginar drumul vieții ei, care, se pare, nu a fost întins, ci dominat de curbe care i-au pus la încercare răbdarea, credința, nădejdea, fericirea. Are doi copii, locuiește în județul Cluj și se declară împlinită. Totuși, împlinirea ei vine după ani în care balanța s-a clătinat adesea între oameni și locuri, circumstanțe și decizii irevocabile.