monitorulcj.ro Menu

Prima femeie paraşutist din România, înmormântată la Cluj, nu va avea monument istoric

Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj susţine că a încercat să construiască un monument al Smarandei Brăescu, prima femeie paraşutist din România, în Cimitirul Central din Cluj, însă s-a lovit de refuzul Comisiei zonale a Monumentelor Istorice şi a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.

Spaţiile verzi din Cluj, uitate de autorităţi

Unele spaţii verzi din municipiul Cluj-Napoca arată “ca după război”: cuie în care se pot înţeapă cei mici, iarbă până la genunchi sau oameni care fumează nestingheriţi.

Bâlbâiala autorităţilor belgiene

Europa se confruntă în ultimii zece ani cu numeroase atentate teroriste. Ultimul, însă, ridică serioase semne de întrebare cu privire la profesionalismul serviciilor de securitate.

Mărirea şi decăderea unei minţi sclipitoare. A fost campion naţional şi european la sportul minţii, dar a primit șah mat chiar de la sistem. „A trebuit să aleg dacă mai continui sau nu”

A dat mat după mat și a ajuns să fie cel mai bun șahist din țară, însă cel mai dur mat l-a primit de la sistem. „Oricât de priceput ai fi la șah în România, la un moment dat trebuie să pleci din țară pentru a face performanță”, susține un tânăr din Cluj care timp de nouă ani de zile a fost în topul șahiștilor din România şi a făcut performanţă şi în străinătate. Din cauza lipsei banilor, nu a mai putut participa la competiții și s-a retras din sportul de performanță. Acum, visează să-și deschidă propria afacere.