monitorulcj.ro Menu

Oameni de știință, antreprenori și vedete – printre invitații la conferința TEDxCluj 2017

Ce au în comun un regizor de teatru și profesor la Cambridge cu un dirijor pasionat de inteligența muzicală, un doctor în astrobiologie care a condus 12 misiuni de simulare a vieții pe Marte, doi jurnaliști, un poet, un scriitor, o artistă și doi antreprenori de succes? Cu toții își prezintă ideile și convingerile în 25 februarie, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, în cadrul conferinței TEDxCluj 2017.

Ștefan Vuza: „România stă pe o adevărată comoară!” Ce vrea să spună cel mai bogat om de afaceri din Cluj?

Dezvoltarea României suferă, iar cei care ar putea să miște lucrurile nu o fac suficient de repede. Acesta este unul dintre semnalele de alarmă lansate de antreprenorii români la conferința Capital de zilele trecute. Unul dintre aceştia, clujeanul Ștefan Vuza atrage atenţia că ţara noastră se poate dezvolta pentru că "avem materii prime, avem oamenii. Avem sare, avem zăcăminte infinite“.

Statul oferă un "cadou de revenire" de 40.000 de euro pentru cine se întoarce în ţară şi vrea să-şi deschidă o afacere. Cum puteţi obţine fondurile

Statul oferă pentru românii plecaţi în străinătate, care vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o afacere, 40.000 de euro prin programul Diaspora Start-up, pentru care miercuri a fost deschis apelul de proiecte. Viitorii antreprenori vor primi banii prin intermediul unor organizaţii şi instituţii care derulează proiecte şi administrează banii din schema de finanţare.