Ştiri din Transilvania

Alimentele BENEFICE pentru combaterea acneei. Află care sunt acestea

Deși preponderentă în rândul adolescenților, acneea este o afecțiune care poate apărea la toate vârstele. Cauzele pot fi multiple, de la imunitatea scăzută, anumite dereglări hormonale sau simpla predispoziție genetică pot declanșa instalarea acneei.

 

 


Alimentația joacă un rol extrem de important în lupta cu acneea, de aceea există anumite alimente potrivite  pentru pentru combaterea acestei probleme.

V-am pregătit o listă cu alimentele pe care trebuie să le consumați pentru a avea un ten curat și lipsit de imperfecțiuni.


Iaurtul

Lactatele ultra procesate sunt nocive pentru ten, însă kefirul ajută în lupta împotriva bacteriilor care cauzează acneea, conform specialiștilor.

Scoicile

Scoicile sunt considerate alimente cheie în prevenirea problemelor tenului. Ele au un conținut ridicat de zinc și ajută la controlul eliberării hormonilor masculini, hormoni responsabili pentru apariția problemelor pielii.


Legumele verzi

Spanacul conține multă vitamina B, bune pentru sănătatea pielii, precum și vitamina E, care acționează ca un antioxidant, reducând inflamația pielii. Spanacul mai conține și proteine care refac colagenul din piele și redau strălucirea tenului, reducând ridurile fine și iritațiile.

Pe lângă spanac, pot fi consumate zilnic și pătrunjelul, ceapa verde, rucola, salata, pătrunjelul și coriandrul verde.


Legumele portocalii

Fie că este vorba de cartof dulce, morcov sau ardei roșu, toate legumele de culoare portocalie au un conținut ridicat de betacaroten. Acest pigment, prezent în alimente, ajută la limitarea producției de sebum.

Ceapa

Ceapa este o soluție pentru remedierea și combaterea problemelor de piele. Este bogată în antioxidant și sulf, de unde vine și reacția înțepătoare la nivelul ochilor când o tăiem. Antioxidanții și sulful din ceapă combat inflamațiile de la nivel pielii.


Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este plină de antioxidanți, iar dacă este consumată cu măsură poate fi un bun înlocuitor pentru cafeaua de dimineață. Ciocolata neagră este responsabilă pentru neutralizarea radicalilor liberi care duc la apariția problemelor pielii.

 

CITEȘTE ȘI

Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise

Ultimele Stiri
abonare newsletter