Ştiri din Transilvania

Alimente cu beneficii pentru organism. Consumul regulat îmbunătățește sănătatea creierului

Alimente cu multe beneficii pentru organism. Dacă vrei să ai un creier sănătos, atunci trebuie să adaugi aceste produse în alimentația ta. Consumul lor regulat va ajuta la sănătatea creierului.

 

Alimente cu multe beneficii pentru organism. Dieta și un stil de viață sănătos, care presupune și includerea sportului și mișcării în rutină, sunt factori importanți în evoluția creierului și sănătatea acestuia, potrivit doctorilor.


 

Deși ne-am dori, nu există un medicament sau o pastilă minune care să ne mențină creierul la fel de „tânăr” și care să funcționeze mereu la fel în timp ce noi îmbătrânim. Totuși, nutriționiștii au evidențiat mereu că alimentația are un rol foarte important.


Alimente cu multe beneficii pentru organism. Sănătatea creierului

Cel mai important mod de a menține un creier sănătos este de a avea o alimentație la fel, sănătoasă, care să conțină multe fructe, legume și cereale integrale. 

Totodată, este important ca în lista noastră de alimente cu multe beneficii pentru organism, care vizează îmbunătățirea sănătății creierului, să includem proteine din surse vegetale și de a alege consumul de pește și grăsimi sănătoase, precum ulei de canola, de măsline, în favoarea grăsimilor saturate.


Alimentele cu multe beneficii pentru organism, numite des alimente pentru creier fiindcă consumul lor ajută la îmbunătățirea sănătății creierului, au foarte mulți nutrienți cunoscuți pentru menținerea funcțiilor cognitive. Totodată, ele ameliorează declinul cognitiv la persoanele în vârstă, precum acizi grași omega-3 și vitamina B, dar și antioxidanți.

Alimente pentru sănătatea creierului.

Alimente cu multe beneficii pentru organism. Consumul lor regulat îmbunătățește sănătatea creierului:


- Acizi grasi omega -3 
- Afine
- Aproape orice fruct sau leguma
- Cafeina (ceai, cafea)
- Ceapa
- Chia
- Fibre insolubile
- Flavonoide si polifenoli
- Mere (in special coaja)
- Nuci
- Orez brun
-Orz
- Quinoa
- Rosii
- Seminte de in
- Somon, pastrav
- Spanac
- Tumeric

CITEȘTE ȘI:


Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului! Află tot ce trebuie să știi despre el

 

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter