Ştiri din Transilvania

Alimentele care îți distrug sănătatea. Toată lumea le consumă, deși cauzează boli grave

Deși există o serie de alimente care distrug sănătatea și sunt toxice pentru organism toată lumea le consumă des.

 

Aceste alimente care îți distrug sănătatea pot să cauzeze boli grave și să ne creeze o condiție fizică foarte proastă. 


 

Sfaturile medicilor ne arată că aceste alimente trebuie evitate cât de mult posibil daca nu vrem să ne facă rău sănătății. 


Multe alimente care îți distrug sănătatea pot părea inofensive și puțină lume știe cât de toxice pot fi de fapt. 

Alimentele care îți distrug sănătatea. Sucurile carbogazoase și sucurile de fructe

În ceea ce privește sucurile, multe dintre acestea fac parte din alimentele care îți distrug sănătatea, chiar și sucurile de fructe.


Înainte de toate, sucurile carbogazoase sunt alimentele sau băuturile pe care trebuie să le eviți cel mai mult dacă vrei să nu îți distrugă sănătatea, în special din cauza adaosului de zahăr rafinat. Un consum mare de sucuri carbogazoase va duce la un aport caloric mult mai mare decât e necesar, lucru care va transpune zaharurile în depuneri de grăsime. Consumul mare a acestor alimente care îți distrug sănătatea va duce la rezistența la insulina secretată de pancreas și la apariția unor boli grave, scrie fine4u.ro. Ele pot cauza diabet, afecțiuni la ficat sau chiar la inimă.

Totodată, mai există sucurile de fructe pe care multă lume le consideră sănătoase și le folosește ca înlocuitor pentru sucurile carbogazoase. Ce este mai puțin cunoscut la sucurile de fructe este că sunt alimente care conțin de fapt apă, zahăr și aromă de fructe. Cele mai multe sucuri de acest fel conțin la fel de mult zahăr ca băuturile carbogazoase pe care le considerăm nesănătoase și care ne distrug sănătatea, sau poate chiar mai mult zahăr decât acestea.


Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

Alimentele care îți distrug sănătatea. Pâinea albă și uleiurile vegetale

Pe lista alimentelor care îți distrug sănătatea se numără și pâinea albă și uleiurile vegetale din comerț. 


În ceea ce privește pâine, aceasta este realizată în general din grâu, aliment care conține gluten de proteine. Persoanele care au boala celiaca sau sensibilitate la gluten trebuie să evite neapărat pâinea albă. Cele mai multe alimente de panificație din comerț îți distrug sănătatea fiindcă conțin făină excesiv rafinată, care conține la rândul ei mulți carbohidrați. Efectul este comparabil cu cel al zahărului rafinat.

Când vine vorba de uleiuri vegetale din comerț, multe dintre acestea trebuie evitate pentru a-ți proteja sănătatea. Aceste alimente pot fi foarte toxice, în special cel de floarea soarelui, uleiul de soia, uleiul de porumb, uleiul de semințe de bumbac și cel de canola, din comerț. Alimentele respective sunt pline de acizi grași suprasaturați care sunt foarte nocivi pentru vasele de sânge. Aceste uleiuri sunt sensibile la oxidare și pot să cauzeze creșterea stresului oxidativ în corpul nostru, dăunând grav sănătății. Pot cauza până și boli grave precum arteroscleroza și cancerul. În schimb, uleiul de măsline extravirgin este un înlocuitor perfect.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer

 

Cea mai sănătoasă legumă. Puțină lume o consumă, deși are multe beneficii pentru organism

 

abonare newsletter