Ştiri din Transilvania

O cascadă de lângă Cluj, poreclită „Bigăr 2”. Unde poate fi văzută căderea de apă impresionantă

O cascadă aflată „la o aruncătură de băț” de Cluj ar putea lua locul cascadei Bigăr în preferințele românilor.

 

 


Este vorba despre cascada Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului. Aceasta se află pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peșterea Vadu Crișului și este ultima „minune” realizată de apa ce iese din peșteră care, după o cădere de 9 metri, ajunge într-un bazin adânc săpat în calcar, de unde în apele Crișului Repede. 

 


 

 


Cascada de la Vadu Crișului este una dintre cele mai frumoase cascade din România și datorită cadrului natural spectaculos în care se află. Astfel, din anul 1955 peștera Vadu Crișului și cascada, cu întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală.

Se poate ajunge la baza cascadei, urmând o cărare destul de abruptă, de unde se poate admira de aproape căderea de apă. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj.


Cum se poate ajunge la cascadă?

- cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea;
- cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera;
- cu mașina dinspre Vadu Crișului: îți poti lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergi pe calea ferată sau urmezi noul traseu turistic Cerc Roșu;
- cu mașina dinspre Șuncuiuș: îți poti lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.

CITEȘTE ȘI


5 rezervații naturale SPECTACULOASE din județul Cluj - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter