Ştiri din Transilvania

Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi SCHIMBĂTOARE, variind de la 25°C la 2°C

Se anunță o prognoză METEO plină de schimbări în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor ajunge chiar și la 25°C, dar va fi și frig, ajungându-se la 2°C.

 

 


Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni (din 26 aprilie până în 9 mai), cu perioade în care temperaturile vor crește până spre 25°C, dar şi cu intervale în care vor scădea până spre zero grade Celsius. Va ploua în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai, potrivit prognozei ANM pentru perioada 26 aprilie - 9 mai.

METEO Transilvania


În zona Transilvaniei, săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice diurne de 12°C şi nocturne de 0 - 2 grade Celsius, dar va înregistra un proces de încălzire din 28 aprilie, astfel că maximele vor atinge 20 - 22 de grade, iar minimele 7 - 10°C, în datele de 30 aprilie şi 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 şi 9 mai regimul termic va avea variaţii relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18°C şi minime de 6 grade Celsius.

Ploi slabe şi pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse şi însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum şi în 1, 4, 5 şi 6 mai.


METEO în Maramureș

În Maramureş, valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 10°C şi ale minimelor de 0 - 2 grade Celsius, dar vor creşte treptat, până în data de 30 aprilie când media regională a maximelor este estimată la 20 – 21°C, iar a minimelor la 9 grade Celsius.

Ulterior, vremea se va răci uşor, iar a doua săptămână de prognoză nu va aduce variaţii semnificative sub acest aspect, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17 – 18 grade Celsius, iar cele mai mici de 6 - 7°C.


Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în perioadele 29 aprilie - 1 mai şi 4 - 7 mai, când vor fi mai ales averse însoţite de descărcări electrice, iar în restul intervalului se vor semnala ploi slabe pe spaţii restrânse.

METEO la munte

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 şi 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4 - 6°C, iar ale minimelor ce vor oscila între -4 şi -2 grade Celsius, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade şi nocturne de 4°C.


Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci uşor, astfel încât regimul termic se va menţine aproape staţionar, cu maxime mediate zonal la 10 grade Celsius şi minime de 2 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoţite de fenomene electrice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter