Ştiri din Transilvania

Țeparii cu cabane inexistente din Cluj au fost prinși! Prejudiciu estimat la 100.000 lei

Mai mulți oameni au fost păcăliți, după ce au oferit o sumă de bani pentru rezervarea unei cabane inexistente din Cluj. Țeparii care au înșelat clujenii au fost prinși.

 

 


Țeparii care „gestionau” cabane inexistente în județul Cluj au fost prinși și ar putea să plătească daune de 100.000 de lei pentru ce au făcut.

 


Aceștia au păcălit zeci de clujeni care se pregăteau să meargă la o cabană în perioada Crăciunului, de Revelion.

„În cursul lunii decembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au demarat din oficiu ample activități investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsuri privind identitatea și uz de fals.


În fapt, cu ajutorul unor anunțuri online, bănuiții induceau în eroare persoanele prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale țării (comuna Gilău, județul Cluj, comuna Horea, județul Alba, comuna Părăieni, județul Hunedoara, comuna Breaza, județul Prahova) solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate.

Din informațiile rezultate până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei”, a transmis IPJ Cluj.


Cum au acționat țeparii?

Clujenii au găsit oferta cabanei pe un site de anunțuri, aceasta era disponibilă pentru perioada Revelionului. Oferta era de 7.500 de lei pentru trei nopți de cazare.

Fiind încântați de ofertă, oamenii au luat legătura imediat cu „propietarul” cabanei și au plătit un avans de 2.000 de lei. După ce au plătit avansul, propietraul cabanei nu a mai răspuns la telefon, moment în care clujenii și-au dat seama că au fost înșelați. După au verificat dacă această cabana este reală, și au aflat că de fapt această cabana nu există în România.


Oferta a venit la pachet cu un preț bun, dar și cu niște poze prin care se prezenta o vilă superbă cu două etaje și mai multe dormitoare decorate elegant, lângă Cluj-Napoca. La prima impresie, era locul ideal de petrecut Revelionul cu familia sau cei apropiați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter