Ştiri din Transilvania

O nouă metodă de înșelăciune? Preot „fals”, prins când mergea cu Boboteaza

Incident neobișnuit de Bobotează. Un tânăr s-a prefăcut că e preot pentru a lua banii credincioșilor.

 

 


Un tânăr de 18 ani este anchetat pentru înşelăciune după ce poliţiştii au descoperit că se dădea drept preot şi mergea la enoriaşii creduli cu Boboteaza.

 


Pe 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea de către un tânăr de 18 ani a unei înşelăciuni.

”În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, citat de Adevărul.


Tânărul nu le-a putut prezenta poliţiştilor o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, le-a spus că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.


Tânărul este anchetat acum pentru înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-au comis faptele.

CITEȘTE ȘI


Mesajul unei clujence după Bobotează: „Concerte nu, magazin după 21 nu. La Bobotează ne adunăm cu sutele. Nimeni nu zice nimic”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter