Ştiri din Transilvania

George Simion, huiduit la mitingul din Timișoara. Revoluționarii nu au fost încântați de prezența liderului AUR. VIDEO

Scandal la Timișoara între membrii partidului AUR și revoluționarii care au venit să aducă un omagiu eroilor care au murit în Decembrie 1989.

 

 


Liderul AUR a creat tensiunii la comemorarea Revoluției de la Timișoara. Revoluționarii s-au adunat în centru orașului pentru a aprinde lumânări pentru eroii din 1989, doar că s-au întâlnit cu manifestanții partidului, în frunte cu liderul George Simion.

 


Revoluționarii le-au reproșat celor din partidul AUR că au trimis în Parlament doi foști militari implicați în represiunea Revoluției din 1989. De asemenea, ei nu au fost mulțumiți de prezența celor de la AUR în fața Operei, simbol al Revoluției. 


Jandarmii au încercat să liniștească apele între cele două „tabere”.

Societatea Timișoara cere demisia a doi parlamentari AUR care ar fi fost implicați în reprimarea Revoluției

Societatea Timişoara îi cere preşedintelui partidului AUR, George Simion să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman şi să le ceară demisia imediată din Parlament, deoarece cei doi ar fi fost implicaţi în reprimare Revoluţiei.


Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Răzvan-Mihalcea, susține că preşedintele AUR ar trebui să ceară demisia celor doi foști militari, iar acest lucru este necesar înainte de a veni la Timişoara pentru omagierea eroilor Revoluţiei.

„E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi, finalmente, triumfătoare. Ideea că la acest moment se aşteaptă venirea la Timişoara a lui George Simion, şeful unui partid ultranaţionalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestîm împotriva acestei prezenţe neavenite. Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Tobă şi Nicolae Roman. (...). Înainte de a veni la Timişoara, George Simion, ca şef de partid şi ca cel care a întocmit listele de candidaţi, ar trebui să se dezică de astfel de personaje şi să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credinţă atunci când se va alătura marşului recunoştinţei, la Timişoara. Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara”, se afirmă în comunicatul Societăţii Timişoara.


Președintele Asociației a mai adaugat faptul că Timişoara va respinde mereu naţionalismul şovin.

„Am învins, fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce acum reprezintă partidul lui George Simion”, se afirmă în comunicatul transmis de către preşedintele Societăţii Timişoara.

CITEȘTE ȘI:

Amendă usturătoare pentru un simpatizant AUR care nu purta mască

 

Cine e AUR, noul partid-surpriză al parlamentarelor din 2020? Când și de unde au apărut și pe cine reprezintă?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter