Ştiri din Transilvania

ATENȚIE! Bancnote de euro contrafăcute, puse în circulație în România

Mai multe bancnote de euro contrafăcute au fost puse în circulație în România. Polițiștii au arestat cinci suspecți care au fost trimiși la audieri.

 

 


Polițiștii au arestat niște oameni care sunt bănuiți că ar fi pus în circulație bancnote de euro contrafăcute. Perchezițiile s-au desfășurat în mai multe case din județul Bihor.

 


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au realizat mai multe percheziții în casele unor persoane bănuite că ar fi pus în circulație bancnote de euro contrafăcute pe teritoriul României.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverși comercianți, în special din zonele rurale ale județelor Alba, Bihor și Hunedoara și ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase", se arată în comunicatul polițiștilor.


În urma perchezițiilor, s-au confiscate telefoane mobile, cartele SIM și alte bunuri care ar proven din activități infracționale. De asemenea, cinci suspecți au fost coduși la sediul Poliței pentru audieri.

„Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni și a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.


La aceasta au luat parte și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bihor, precum și polițiști de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Bihor", se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI:


O nouă modalitate de înșelătorie circulă pe internet. Care este aceasta?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter