Ştiri din Transilvania

Clădirea Poștei din Cluj, monument istoric, va fi reabilitată

Clădirea Poștei Române din Cluj-Napoca, monument istoric, va fi reabilitată dintr-un credit bancar.

cladirea-postei-din-cluj-monument-istoric-va-fi-reabilitata cladirea-postei-din-cluj-monument-istoric-va-fi-reabilitata

 

 


Palatul Poștei din Cluj-Napoca, monument istoric, va fi modernizat, după ce Compania Naţională Poşta Română a încheiat un acord de finanţare în valoare de 200 de milioane lei.

 


Potrivit Poștei Române, creditul acordat de EximBank pe o perioadă de 12 ani va fi utilizat cu precădere pentru:

– automatizarea proceselor logistice prin înfiinţarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucureşti Nord şi Cluj-Napoca – în valoare de 68 milioane lei;
– crearea şi implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware şi software), necesară asigurării fluxurilor informaţionale (ERP şi a modulelor acestuia) – în valoare de 128,3 milioane lei;
reabilitarea clădirilor monumente istorice din Cluj-Napoca, Timişoara, Piatra Neamţ și Oradea, aflate în patrimoniul Poştei Române, şi valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial, cât şi cultural şi istoric – în valoare de 54,5 milioane lei.


Au fost depuse documentele pentru reabilitarea clădirii Poștei din Cluj

Pentru realizarea investiţiilor, Poşta Română a demarat studiul de fezabilitate pentru centrul de tranzit Bucureşti Nord, estimat a fi finalizat până la sfârşitul acestui an, în timp ce pentru centrul de tranzit/sortare din Cluj a fost începută procedura de dialog competitiv pentru achiziţia echipamentelor.

În ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor, au fost deja eliberate autorizaţiile de construcţie pentru cele de la Timişoara şi Oradea, urmând a fi demarate, în scurt timp, procedurile de achiziţie a serviciilor de reabilitare. La Cluj-Napoca au fost depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, iar la Piatra Neamţ este în pregătire procedura de autorizare.


CITEȘTE ȘI:

Medicamentele pacienților Spitalului Județean de Urgență Cluj, livrate la domiciliu prin Poștă

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter