Ştiri din Transilvania

Timișoara vrea să introducă TAXIUL AERIAN! Cursele cu aerotaxi spre Cluj sau Oradea prind contur

Autoritățile din județul Timiș doresc introducerea de aerotaxiuri spre marile orașe ale țării, odată cu modernizarea Aerodromului Cioca.

Foto: Banatul Azi Foto: Banatul Azi

Ideea președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care spune că demersurile au început și că timișenii vor putea, în viitorul apropiat, zbura în regim de taxi spre marile orașe ale țării. Momentan se lucează la modernizarea hangarelor și se fac demersurile pentru omologarea pistei. De aici ar urma să decoleze aerotaxiurile. Totodată, sunt deja purtate discuții cu firme aeriane care vor să implementeze un astfel de transport.

„Când vom reglementa pista, vom putea pune la dispoziție și aerotaxi. Trebuie să organizăm și hangare, să gareze avionul, să fie supravegheat. Suntem în perioada în care vom rezolva situația și cred că este o activitate de viitor, pentru că poți să închiriezi un astfel de avion, să te deplasezi la Cluj, la Oradea, într-un timp foarte scurt, și să rezolvi problema”, a declarat Călin Dobra, potrivit Banatul Azi.


Pentru a moderniza întregul aerodrom, care va avea și o suprafață de 25 de hectare dedicată evenimentelor culturale, este nevoie ca Primăria Timișoara să cedeze Consiliului Județean Timiș două clădiri care îi aparțin, dar sunt pe terenul administrației județene.

 


CITEȘTE ȘI

Ce se mai aude de Alianța Vestului? Boc: „Finalitatea asocierii se va vedea cel mai bine în exercițiul financiar 2021-2027”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter