Ştiri din Transilvania

Cluj-Napoca, doar pe locul 5 din 10 în topul celor mai bune orașe din România SONDAJ

În urma unui sondaj recent, printre cele mai bune 10 orașe din România, Cluj-Napoca se află pe locul 5 în inimile românilor.

Cluj-Napoca, doar pe locul 5 din 10 în topul celor mai bune orașe din România Cluj-Napoca, doar pe locul 5 din 10 în topul celor mai bune orașe din România

Potrivit sondajului realizat de pressone.ro, dintr-un total de 6.000 de voturi ale românilor, cele 10 orașe au fost alese în funcție de criterii, precum: siguranță, spații verzi, costul vieții, curățenie, trafic, administrație și calitatea vieții. Oamenii care au participat la realizarea sondajului au oferit acestor criterii note de la 1 la 5.

Clujenii sunt mulțumiți de administrație și curățenia orașului

Cluj-Napoca se află pe locul 5, imediat după Alba-Iulia și urmat de Brașov. Orașul a avut o medie generală de 3.75 din 5, unde cele mai mari note au fost oferite pentru siguranță (4.42), calitatea vieții (4.13) și funcțiile de smart city (4.19). Administrația publică din Cluj-Napoca a fost și ea evaluată cu 3.97, curățenia orașului cu 3.92 și spațiile verzi cu 3.71.


Există criterii care dezamăgesc oamenii din Cluj

În schimb, Clujul a fost depunctat din cauza traficului (2.95) și a costului vieții (2.71), criteriu pentru care a primit cea mai mică notă din întregul top 10. În evaluarea orașului, una din probleme a fost dezvoltarea haotică a acestuia.

„Clujul este dat mereu drept exemplu de smart city, dar dezvoltarea inegală și haotică din anii precedenți îi pune mari probleme pentru viitor”, a concluzionat pressone.ro, în urma realizării sondajului.


CITEȘTE ȘI:

Un alt oraș din Ardeal, în topul celor mai sigure destinații europene
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter