Ştiri din Transilvania

Rețetă ardei copți. Cum se curăță și prepară ușor ardeii copți

Gospodinele din întreaga țară pregătesc ardeii copți în lunile de vară pentru a putea fi păstrați în cămară sau congelator. Care este rețeta cea mai bună pentru ardei copți.

Rețetă ardei copți. Cum se curăță și prepară ușor ardeii copți Rețetă ardei copți. Cum se curăță și prepară ușor ardeii copți

Ardeii copți sunt un adevărat deliciu pentru familile de români, fiind ușor de păstrat și curățat rapid. Ardeii pentru copt se aleg în funcție de fomră. E foarte important să nu alegem ardei deformați. Dacă alegem ardei kapia trebuie să fie drepți, fără adâncituri, astfel încât coaja ardeilor să se rumenească uniform.

Rețetă ardei copți. Mod de preparare și coacere

Primul pas este spălare ardeilor. După ce i-am spălat bine îi vom pune pe o plită încinsă foarte bine și se întorc în funcție de cum se înnegrește coaja. Dacă nu avem posibilitatea să coacem într-o curte putem să punema ardeii în cuptor pe o tavă, fiind distanțați unii de alții, dar în primul rând punem folie de aluminiu sub ei.


Tava se așează pe primul nivel de sus, dar lăsăm cam 10 cm distanță față de sursa de căldura. Vom lăsa ardeii să se coacă până coaja se înnegrește bine de tot după care îi întoarcem să se rumenească pe restul părților.

Cum se curăță ardeii copți

După ce s-au copt, ardeii vor fi scoși într-un vas adânc și presărați cu sare. Ulterior vom acoperi vasul cu o folie sau un capac pentru 10-15 minute. După ce s-au răcit vom curăța ardeii fără probleme.


Coaja se curăță foarte ușor în zonele în care ardeiul s-a rumenit foarte bine. Vom avea însă mici probleme cu părțile în care ardeiul nu s-a rumenit perfect. Vom trage puțin de codiță și cotorul cu mare parte din semințe va ieși ușor. Dacă rămân semințe în interior ardeiul se înmoaie într-un bol de apă.

Citește și:


Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter