Ştiri din Transilvania

Asociația M10 a ajutat la restaurarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu” din Bădăcin

Impresionată de apelul preotului greco-catolic din Bădăcin, Cristian Borz, un om minunat care își dedică munca și existența misiunii nobile de a restaura casa memorială “Iuliu Maniu”, Asociația M10 Cluj a hotărât, în acest weekend, să dea o mână de ajutor achiziționând și donând materiale de construcții, (saci cu ciment) pentru reconstrucţia casei unuia dintre cei mai prestigioşi oameni politici din istoria ţării.

Aflată la câţiva km de Şimleul Silvaniei, reşedinţa lui Iuliu Maniu este într-o avansată stare de degradare.

Singurul care a rămas constant în bătălia pentru recuperarea trecutului şi a memoriei ”Sfinxului din Bădăcin” este preotul, Cristian Borz, ajutat în demersul său de tineri, bătrâni, admiratori ai politicianului, oameni generoşi, discipoli ai acestuia,  supravieţuitori  ai temniţelor comuniste (Matei Boilă) şi alţii.


Asociaţia M10 precizează că va suţine orice acţiune viitoare menită să readucă conacul de la Bădăcin acolo unde ii este locul: printre monumentele istorice importante ale acestei ţări.

Asociaţia M10 susţine că va continua sa apere valorile autentice, patrimoniul, natura şi memoria marilor români. Haideti alături de noi, mai e enorm de salvat, reconstruit şi îndreptat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter