Ştiri din Transilvania

Avertizarea cod roşu de inundaţii, prelungită până vineri pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare

Avertizarea cod roşu de inundaţii a fost prelungită până vineri, la ora 12:00, pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menţinut joi, până la ora 18:00, pe râul Maja, un afluent al Crasnei.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de joi, de la ora 10:00, până vineri, la ora 12.00, rămâne sub avertizare cod roşu râul Crasna, pe sectorul din aval de staţia Craidorolţ, în sectorul îndiguit, din judeţul Satu Mare.

Avertizarea cod portocaliu a fost prelungită joi, până la ora 18:00, pe râul Maja, un afluent al râului Crasna, tot din judeţul Satu Mare.


Sub avertizare cod galben vor fi până vineri, la ora 12:00, râul Crasna, pe sectorul staţiei Supuru de Jos, în amonte de staţia Craidorolţ din judeţul Satu Mare, râul Barcău, în aval de staţia Balc din judeţul Bihor, râul Crişul Negru, pe sectorul din aval de staţia Talpoş (judeţele Bihor şi Arad) şi afluentul său Holod din judeţul Bihor.

Noua avertizare a fost emisă ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, a precizat INHGA. Avertizarea hidrologică din celelalte bazine hidrografice atenţionate anterior a fost ridicată joi, la ora 10:00.


Articol scris de Ungureanu Theona, studentă la Departamentul de Jurnalism – Linia Engleză, FSPAC – UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter