Ştiri din Transilvania

SJ: Accident mortal la Glod. Sălajul nu avea ambulanță liberă, dar a întârziat să ceară ajutor din Cluj – VIDEO

Un grav accident de circulaţie a avut loc marţi seara pe DN1C Dej – Baia Mare, în localitatea sălăjeană Glod. O femeie în vârstă de 73 de ani a decedat după ce s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără să se asigure.

Imediat după impact, oamenii au sunat disperaţi la 112, dar judetul Salaj nu avea nicio ambulanţă cu medic disponibilă. Abia după aproape 20 de minute, cineva din dispeceratul 112 Sălaj s-a gândit să ceară ajutor în judeţul Cluj. A fost chemat echipajul SMURD de prim-ajutor de la Dej şi o ambulanţă cu medic de la Gherla. După aproape 45 de kilometri de drum, medicii gherleni nu au mai putut-o salva pe femeie, relatează Dejeanul.ro.

Femeia de 73 de ani din Ileanda a mers cu o maşină de ocazie până în Glod, pentru a-şi vizita fiica. Şoferul a oprit în staţia de autobuz, iar aceasta a coborât. Nu s-a asigurat şi s-a angajat în depăşirea drumului naţional prin loc nemarcat cu trecere pentru pietoni, fiind accidentată de o autoutilitară condusă de un şofer din Rădăuţi. Martorii şi soferii au sunat la 112 pentru a anunţa incidentul.


Mai mult decât atât, oamenii spun că nici poliţia nu a ajuns mai devreme de 35 de minute, timp în care au fost nevoiţi să dirijeze singuri circulaţia pentru ca celelalte autoturisme să nu treacă peste femeia întinsă pe asfalt în mijlocul şoselei. Era trecut de ora 21:00, iar la faţa locului nu şi-a făcut apariţia niciun echipaj al Poliţiei Rutiere care să înceapă cercetarea la faţa locului, timp în care şoferii aşteptau în coloane lungi de câţiva kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter