Ştiri din Transilvania

Sălaj: Program „After School” gratuit pentru elevii de la două școli din Zalău

Zeci de elevi de clasa I de la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” şi de la Şcoala Porolissum vor învăţa, după orele de curs, gratuit, în cadrul unui program „After school”. Timp de patru ore elevii vor putea învăţa şi îşi vor putea face temele, iar la prânz vor primi o masă caldă.

Începând din acest an şcolar, copiii din clasele I care învaţă la Şcoala Gimnazială ,,Corneliu Coposu” pot să rămână la programul after-school până la ora 16,00, fără ca părinţii lor să mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar. Programul ,,Şcoală după şcoală” (n.r. After School) este finanţat şi susţinut de o companie locală şi de Transylvania College din Cluj-Napoca.

Potrivit directorului Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu”, Gheorghe Bancea, este vorba despre un proiect pilot care se aplică la elevii claselor întâi. „Acest program se va derula în acest an la nivelul claselor întâi, este un program pilot, iar dacă toate lucrurile vor decurge bine, începând de anul viitor acest program se va aplica şi la celelalte clase de învăţământ primar”, a afirmat el pentru Sălăjeanul.ro.


Câteva programe asemănătoare funcţionează și în alte câteva şcoli gimnaziale din Zalău singura diferență fiind faptul că, în aceste cazuri, părinţii sunt cei care suportă costurile pentru ca învăţătoarele să le supravegheze copii şi pentru a face temele împreună cu ei până la ora 16.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter