Ştiri din Transilvania

Alba: 200 de kilograme de carne expirată, găsită la cămine de bătrâni ale unei fundaţii

Aproape 200 de kilograme de carne expirată de doi ani au fost descoperite, luni, la căminele de bătrâni ale unei asociaţii religioase din Alba Iulia, în urma unui control făcut de echipe ale Prefecturii, care nu au putut însă amenda fundaţia întrucât carnea era pentru consumul personalului.

Controlul la căminele de bătrâni ale Fundaţiei Congregaţiei "Sfântul Iosif" din Alba Iulia, unde sunt adăpostiţi 73 de vârstnici, a fost făcut de o echipă mixtă coordonată de Prefectura Alba.

Un control similar la această unitate a avut loc şi în luna aprilie, când au fost descoperite mai multe nereguli, beneficiarii fiind ţinuţi în spaţii murdare şi urât mirositoare şi îmbrăcaţi în haine groase deoarece dormitoarele nu erau încălzite.


Reprezentantul Prefecturii Alba, Virgil Tuhuţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipele de control au constatat de această dată că reprezentanţii fundaţiei au îmbunătăţit condiţiile din cămine, însă la unul dintre aşezăminte au găsit, în două lăzi frigorifice, carne, preparate din carne congelate şi unt expirate din 2012 şi 2013.

Tuhuţ a spus că echipele de control nu au putut confisca produsele sau da amenzi fundaţiei deoarece coordonatorul căminelor a precizat că produsele nu sunt pentru consumul beneficiarilor şi, mai mult, se aflau într-un spaţiu care nu era cuprins în autorizaţia de funcţionare a aşezământului social.


"Condiţiile s-au îmbunătăţit simţitor comparativ cu celelalte controale. Am găsit în două lăzi frigorifice carne şi produse din carne şi unt din 2012 şi 2013, dar încăperea în care se aflau aceste lăzi era încăperea personalului propriu al congregaţiei. Din declaraţiile surorii Maria (coordonatorul căminelor de bătrâni - n.r.), mâncarea de acolo este pentru personalul care deserveşte congregaţia. DSV a dat un termen ca această carne să dispară din încăperea respectivă în maxim o lună", a spus Tuhuţ.

Potrivit sursei citate, în cele două lăzi frigorifice se aflau aproximativ 200 de kilograme de produse, dar comisia de control nu a putut cântări exact cantităţile respective în condiţiile în care reprezentanţii fundaţiei au precizat că nu este pentru consumul beneficiarilor.

Etichete: carne expirata
Ultimele Stiri
abonare newsletter