Ştiri din Transilvania

Gabriela, fata care a murit în ambulanţă în timp ce se întorcea de la dializă din Cluj, a fost înmormântată

Vineri a fost cea mai grea zi pentru părinţii Gabrielei, adolescenta din Bistriţa ucisă într-un accident cumplit când se întorcea de la dializă cu o ambulanţă din Cluj-Napoca. Fata de 17 ani a fost înmormântată, plânsă de rude, prieteni şi colegi de suferinţă. Vărul ei de 14 ani, mort în acelaşi accident, a fost înmormântat în satul lui natal.

sursa foto: stirileprotv.ro sursa foto: stirileprotv.ro

Vineri, sute de oameni au vrut să-şi ia rămas bun de la ea şi să le aducă puţină alinare părinţilor sfârşiţi de durere. Câţiva copii care suferă de aceeaşi boală ca ea şi făceau dializă i-au adus flori Gabrielei.

Cu sufletele sfâşiate de durere, părinţii ei au găsit putere să-l ierte pe cel care a lovit maşina în care se afla fata lor. Drumul care reuşea să o ţină pe Gabriela în viaţă a dus-o spre moarte, potrivit stirileprotv.ro.


"Nu mai avem cuvinte, nu mai avem putere. Nu învinuiesc pe nimeni, aici a fost să fie sfârşitul. Nu dau vina pe nimeni, că ştiu că suntem sub privirile Domnului", a precizat Rodica Miciu, mama fetei.

"E foarte mare durerea în astfel de momente. Nu dau vina pe şofer, pentru că dintr-o greşeală se poate învăţa, că Dumnezeu ia lucrurile şi le pune la locul lor. Nu vreau să-l condamn, are conştiinta lui", a declarat şi Gavrila Miciu, tatăl Gabrielei.


Gabriela şi Viorel, vărul ei care a murit odată cu ea, au avut o copilărie chinuită, marcată de o boală teribilă. Fata de 17 ani suferise, în 2004 şi 2008, două intervenţii de transplant de rinichi dar, din păcate, organismul ei a respins grefele.

Şi Viorel, verişorul ei de 14 ani, fusese supus unei intervenţii de transplant în 2012, la rândul ei, nereuşită. Cei doi şi-au petrecut ultimii ani împreună şi reuşeau să îşi aline suferinţa. De trei ori pe săptămână făceau zeci de kilometri, până la Cluj, pentru dializă.


Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei "Claudia Safta", care îi ajută pe copiii dependenţi de dializă, a venit împreună cu trei adolescenţi, colegi de suferinţă cu Gabriela şi Viorel, să se roage la căpătâiul fetei.

Şoferul TIR-ului care a lovit ambulanţa în care se aflau şi care le-a curmat vieţile atât de crunt este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter