Ştiri din Transilvania

Sălaj: Elicopterul SMURD pentru regiunea de nord-vest va fi amplasat la Jibou

Un elicopter SMURD care va deservi regiunea de nord-vest a țării va fi amplasat la Jibou, acesta urmând să sosească cel mai probabil în luna aprilie, a anunțat vineri, într-o conferință de presă la Zalău, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Am fost aici pentru a planifica amplasarea elicopterului SMURD care urmează să fie amplasat în Regiunea Nord Vest. (...) Există o unitate de pompieri la Jibou care ca spațiu permite să fie dezvoltată baza aeriană în care să stea elicopterul. Așa că elicopterul cel mai probabil, când va ajunge aici, va fi amplasat la Jibou, ceea ce permite să deservească zona foarte bine. Acolo urmează ca autoritățile locale să investească în hangar, care va trebui să fie construit lângă platforma betonată care deja este acolo. Există toate spațiile necesare inclusiv pentru echipajul care va fi. Medicii care vor face gardă pe acest elicopter vor fi medici de urgență din Cluj, Oradea și din Zalău", a precizat, într-o conferință de presă, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că s-a ales județul Sălaj în detrimentul județului Cluj pentru ca zona de acoperire a elicopterului să nu se suprapună cu a celui din Mureș. Responsabilitatea operării pe linie medicală va reveni însă Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care va răspunde de organizarea activității medicale și de elicopter în cadrul SMURD-ului.


"După cum știți, Ministerul Sănătății anul trecut a achiziționat trei elicoptere. Unul a fost amplasat la Constanța și au ajuns ultimele două, din care unul urmează să fie amplasat în această regiune și unul în zona Galați", a adăugat sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter